Strona główna » Przepisy kulinarne »

Dziękujemy za ocenę przepisu.

Dziękujemy za ocenę komentarza.

GĘŚ DUSZONA Z WARZYWAMI

  • 	Jest soczysta, ale zarazem nie tłusta.
  • czas Łączny czas: 50 min
  • porcji Porcji: 0
  • kalorie Kalorie: - kcal / 1 porcję

Smacznego!

Sposób przygotowania

  1. Gęś umyć, oczyścić, podzielić na porcje, posolić opruszyć pieprzem i mąką. Na patelni rozgrzać 2 łyżki tłuszczu z gęsi, włożyć porcje gęsi, zrumienić ze wszystkich stron.
  2. Marchewki. pietruszki i selery umyć, obrać, zetrzeć na tarce jarzynowej z dużymi otworami. Cebule oczyścić, pokroić w plasterki. Na patelni rozgrzać olej, wrzucić warzywa i smażyć przez 10 minut, mieszając.
  3. Warzywa i gęsinę przełożyć do żaroodpornego naczynia, podlać 3/4 szklanki wody i dusić pod przykryciem przez 2 godziny. Pod koniec duszenia dodać koncentrat pomidorowy i śmietanę, zagotować i ewentualnie przyprawić solą i pieprzem.
  4. RADA: Mięso gęsi skruszeje, jeżeli skropimy je octem, natrzemy solą, zawiniemy w ściereczkę i włożymy do lodówki na 3 - 4 godziny.
Kalorie: - kcal / 0 porcję

Potrzebne składniki:

Komentarze:

Podziel się przepisem ze znajomymi:
Alternate Text
Jesteś zalogowany jako:
Gość

Logowanie

Nie masz jescze konta ? zarejestruj się

Przypomnij hasło

Masz konto na facebooku lub gmail?

Facebook Google

Dodaj do książki kucharskiej

Podziel się przepisem

GĘŚ  DUSZONA  Z  WARZYWAMI

Wydrukuj przepis

GĘŚ  DUSZONA  Z  WARZYWAMI

Zgłoś przepis do moderacji