Rosół z kluseczkami

Oceń ten przepis!

4/5 4 9 5 1

Spodobał Ci się ten przepis!

  • Przygotowanie 52 min.

  • Oczekiwanie 1 godz. 8 min.

  • Porcje 4

4/5 4 9 5 1
  • Spodobał Ci się ten przepis!

składniki:

liczba porcji:

rosół:

kluseczki:

Przygotowanie:

  1. Mięso zalej wodą, dodaj Rosół drobiowy z włoszczyzną Domowa Kuchnia WINIARY i gotuj około 50 minut.
  2. Mięso wyjmij i pokrój w kostkę.
  3. Por pokrój w krążki, a kalafior podziel na różyczki.
  4. Przecedź wywar, następnie dodaj por, kalafior i mięso. Wszystko gotuj następne 10-15 minut.
  5. Z mąki, jajka i szczypty soli przygotuj ciasto na kluseczki. Do wrzącego rosołu wrzucaj uformowane łyżeczką małe kluseczki, a następnie gotuj 2-3 minuty.
  6. Rosół podawaj z kluseczkami. Udekoruj danie natką pietruszki.

Opis przepisu:

Smak domowego, aromatycznego rosołu jest nie do zastąpienia. Tę pyszną zupę można przyrządzić na wiele sposobów i za każdym razem smakuje wyśmienicie. Jeśli do naszego rosołu z kluseczkami dodasz różyczki kalafiora oraz por, otrzymasz pożywny i sycący posiłek, który z powodzeniem zastąpi danie główne. Sprawdź, jak szybko i prosto przyrządzić pyszny rosół.

Komentarze:

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?