1

2

Przepisy

składniki:

Liczba porcji:

Przygotowanie:

  1. 150 g masła, 200 g cukru, 6 łyżek mleka oraz wiórki kokosowe wymieszaj w garnku, zagotuj, smaż i odstaw do ostudzenia.
  2. Następnie utrzyj 200 g masła z 200 g cukru i żółtkami, dodając mąkę zmieszaną z proszkiem do pieczenia i 8 łyżek mleka.
  3. Na końcu dodaj pianę z białek, lekko wymieszaj i wyłóż ciasto na blachę.
  4. Następnie polej ciasto przestudzoną masą kokosową.
  5. Blaszkę wstaw do piekarnika o temp. ok. 190 st. C i piecz ok. 40 minut.
  6. Z mleka odlej 0,5 szklanki, wsyp do niej Budynie i dobrze wymieszaj.
  7. Pozostałe mleko zagotuj, wlej rozprowadzone budynie, gotuj przez 30 sekund cały czas mieszając.
  8. 250 g masła utrzyj z 6 łyżkami cukru i dodawaj przestudzony budyń, ciągle ucierając, aż masa będzie gładka.
  9. Upieczone ciasto po ostudzeniu przełóż masą budyniową.
  10. Wstaw do lodówki na 2 godziny.

Recenzje

Chcesz ocenić przepis niczym prawdziwy krytyk kulinarny?
Tu jest miejsce dla Ciebie!

Komentarze:

Smakowała Ci potrawa? Chcesz podzielić się się swoją opinią?

Poznaj nasze propozycje pełne pomysłów, inspiracji, a jednocześnie tradycyjnego smaku: