Dziękujemy za ocenę przepisu.

Dziękujemy za ocenę komentarza.

Strona główna » Przepisy kulinarne »

Pszczółka

  • czas Łączny czas: - min
  • porcji Porcji: 8
  • kalorie Kalorie: - kcal / 1 porcję

Smacznego!

Sposób przygotowania

  1. 150 g masła, 200 g cukru, 6 łyżek mleka oraz wiórki kokosowe wymieszaj w garnku, zagotuj, smaż i odstaw do ostudzenia.
  2. Następnie utrzyj 200 g masła z 200 g cukru i żółtkami, dodając mąkę zmieszaną z proszkiem do pieczenia i 8 łyżek mleka.
  3. Na końcu dodaj pianę z białek, lekko wymieszaj i wyłóż ciasto na blachę.
  4. Następnie polej ciasto przestudzoną masą kokosową.
  5. Blaszkę wstaw do piekarnika o temp. ok. 190 st. C i piecz ok. 40 minut.
  6. Z mleka odlej 0,5 szklanki, wsyp do niej Budynie i dobrze wymieszaj.
  7. Pozostałe mleko zagotuj, wlej rozprowadzone budynie, gotuj przez 30 sekund cały czas mieszając.
  8. 250 g masła utrzyj z 6 łyżkami cukru i dodawaj przestudzony budyń, ciągle ucierając, aż masa będzie gładka.
  9. Upieczone ciasto po ostudzeniu przełóż masą budyniową.
  10. Wstaw do lodówki na 2 godziny.
Kalorie: - kcal / 8 porcję

Potrzebne składniki:

  • masło (600 g)
  • cukier (500 g)
  • mąka (500 g)
  • mleko (0,6 l)
  • jajko (4 sztuki)
  • Proszek do pieczenia WINIARY (1 opakowanie)
  • Cukier wanilinowy WINIARY (1 opakowanie)
  • wiórki kokosowe (250 g)
  • Budyń o smaku śmietankowym WINIARY (1,5 opakowania)
Alternate Text

Autor:

Prosto, domowo, pysznie – tymi zasadami kierujemy się wybierając przepisy specjalnie dla Ciebie i Twojej rodziny.

Przepisy tego autora »
Zachowaj przepis:
Poleć przepis:
Ocena: ★★★★★

Polecamy produkt

Podobne przepisy

Komentarze:

Podziel się przepisem ze znajomymi:
Alternate Text
Jesteś zalogowany jako:
Gość
  • Nikt jeszcze nie skomentował tego przepisu. Twój komentarz może być pierwszy!

Logowanie

Nie masz jescze konta ? zarejestruj się

Przypomnij hasło

Masz konto na facebooku lub gmail?

Facebook Google Open ID

Dodaj do książki kucharskiej

Pszczółka
-> Dodaj do nowej książki

Podziel się przepisem

Pszczółka

Wydrukuj przepis

Pszczółka

Zgłoś przepis do moderacji