1

2

Przepisy

Hamburger

5/5 5 10 5 1

przygotowanie: 15 minut

porcje: 4 porcje

532 calories kalorie: 532 kcal / porcja


Domowy hamburger ma tę zaletę, że możemy podać go z ulubionymi dodatkami. Zgodnie z zasadą „prostota jest najlepsza”, proponujemy wersję klasyczną burgera: bułka z sezamem, kotlet z mielonego mięsa i plaster żółtego sera. Po zapieczeniu dodajemy Majonez Dekoracyjny WINIARY, liść sałaty i plasterek pomidora, choć można dorzucić także cebulę, kolorową paprykę lub kiszonego ogórka. Tak przygotowane hamburgery możemy zabrać ze sobą na spacer lub piknik

składniki:

Liczba porcji:

Przygotowanie:

  1. Mięso połącz z żółtkami, dopraw solą i pieprzem.
  2. Uformuj cztery okrągłe, płaskie kotleciki.
  3. Usmaż je na patelni na rozgrzanym oleju (po 3 min. z każdej strony).
  4. Przekrój bułki, na każdej połóż plaster sera i kotlet.
  5. Włóż je do nagrzanego piekarnika na 5 minut.
  6. Nastepnie pod górną część każdej bułki włóż Majonez, liść sałaty i plasterek pomidora.
  7. Hamburgery podawaj od razu po przygotowaniu.

Recenzje

Chcesz ocenić przepis niczym prawdziwy krytyk kulinarny i zbierać punkty w Społeczności WINIARY?
Tu jest miejsce dla Ciebie. Sprawdź zasady >>

Komentarze:

Smakowała Ci potrawa? Chcesz podzielić się swoją opinią na jej temat? Pamiętaj, iż dodając komentarz po zalogowaniu, zyskujesz punkty w Społeczności WINIARY.

Poznaj nasze propozycje pełne pomysłów, inspiracji, a jednocześnie tradycyjnego smaku: