Hamburger

5/5 5 19 5 1
5/5 5 19 5 1
  • Przygotowanie: 35 min.

  • Oczekiwanie: 5 min.

  • Porcje: 4

składniki:

liczba porcji:

Przygotowanie:

  1. Mięso połącz z żółtkami, dopraw solą i pieprzem.
  2. Uformuj cztery okrągłe, płaskie kotleciki.
  3. Usmaż je na patelni na rozgrzanym oleju (po 3 min. z każdej strony).
  4. Przekrój bułki, na każdej połóż plaster sera i kotlet.
  5. Włóż je do nagrzanego, do 180st., piekarnika na 5 minut.
  6. Nastepnie pod górną część każdej bułki włóż Majonez, liść sałaty i plasterek pomidora.
  7. Hamburgery podawaj od razu po przygotowaniu.

Opis przepisu:


Domowy hamburger ma tę zaletę, że możemy podać go z ulubionymi dodatkami. Zgodnie z zasadą „prostota jest najlepsza”, proponujemy wersję klasyczną burgera: bułka z sezamem, kotlet z mielonego mięsa i plaster żółtego sera. Po zapieczeniu dodajemy Majonez Dekoracyjny WINIARY, liść sałaty i plasterek pomidora, choć można dorzucić także cebulę, kolorową paprykę lub kiszonego ogórka. Tak przygotowane hamburgery możemy zabrać ze sobą na spacer lub piknik.

Komentarze:

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?