składniki:
liczba porcji:
Polecany produkt:
Majonez Dekoracyjny WINIARY






Przygotowanie:
- Mięso połącz z żółtkami, dopraw solą i pieprzem.
- Uformuj cztery okrągłe, płaskie kotleciki.
- Usmaż je na patelni na rozgrzanym oleju (po 3 min. z każdej strony).
- Przekrój bułki, na każdej połóż plaster sera i kotlet.
- Włóż je do nagrzanego, do 180st., piekarnika na 5 minut.
- Nastepnie pod górną część każdej bułki włóż Majonez, liść sałaty i plasterek pomidora.
- Hamburgery podawaj od razu po przygotowaniu.
Opis przepisu:
Autor: WINIARY
Domowy hamburger ma tę zaletę, że możemy podać go z ulubionymi dodatkami. Zgodnie z zasadą „prostota jest najlepsza”, proponujemy wersję klasyczną burgera: bułka z sezamem, kotlet z mielonego mięsa i plaster żółtego sera. Po zapieczeniu dodajemy Majonez Dekoracyjny WINIARY, liść sałaty i plasterek pomidora, choć można dorzucić także cebulę, kolorową paprykę lub kiszonego ogórka. Tak przygotowane hamburgery możemy zabrać ze sobą na spacer lub piknik.
Komentarze:
Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?
Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?