Dziękujemy za ocenę przepisu.

Dziękujemy za ocenę komentarza.

Strona główna » Przepisy kulinarne »

Hamburger

Hamburger
  • Hamburger
  • Hamburger
  • Hamburger
  • Hamburger
  • Hamburger
  • Hamburger
  • Hamburger
  • Hamburger
  • czas Łączny czas: 15 min
  • porcji Porcji: 4
  • kalorie Kalorie: 532 kcal / 1 porcję

Domowy hamburger ma tę zaletę, że możemy podać go z ulubionymi dodatkami. My proponujemy wersję klasyczną: bułka z sezamem, kotlet z mielonego mięsa i plaster żółtego sera. Po zapieczeniu dodajemy Majonez Dekoracyjny, liść sałaty i plasterek pomidora, choć można dorzucić także cebulę, kolorową paprykę lub kiszonego ogórka.

Smacznego!

Sposób przygotowania

  1. Mięso połącz z żółtkami, dopraw solą i pieprzem.
  2. Uformuj cztery okrągłe, płaskie kotleciki.
  3. Usmaż je na patelni na rozgrzanym oleju (po 3 min. z każdej strony).
  4. Przekrój bułki, na każdej połóż plaster sera i kotlet.
  5. Włóż je do nagrzanego piekarnika na 5 minut.
  6. Nastepnie pod górną część każdej bułki włóż Majonez, liść sałaty i plasterek pomidora.
  7. Hamburgery podawaj od razu po przygotowaniu.
Konkurs - Daj słoikom drugie życie - zakończenie
Kalorie: 2128 kcal / 4 porcję

Potrzebne składniki:

Alternate Text

Autor:

Prosto, domowo, pysznie – tymi zasadami kierujemy się wybierając przepisy specjalnie dla Ciebie i Twojej rodziny.

Przepisy tego autora »
Zachowaj przepis:
Poleć przepis:
Ocena: ★★★★★

Polecamy produkt

Kup Teraz

Podobne przepisy

Komentarze:

Podziel się przepisem ze znajomymi:
Alternate Text
Jesteś zalogowany jako:
Gość
  • Nikt jeszcze nie skomentował tego przepisu. Twój komentarz może być pierwszy!

Logowanie

Nie masz jescze konta ? zarejestruj się

Przypomnij hasło

Masz konto na facebooku lub gmail?

Facebook Google Open ID

Dodaj do książki kucharskiej

Hamburger
-> Dodaj do nowej książki

Podziel się przepisem

Hamburger

Wydrukuj przepis

Hamburger

Zgłoś przepis do moderacji