Parówki po kanadyjsku

Oceń ten przepis!

5/5 5 9 5 1

Spodobał Ci się ten przepis!

  • Przygotowanie 10 min.

  • Oczekiwanie 15 min.

  • Porcje 4

5/5 5 9 5 1
  • Spodobał Ci się ten przepis!

składniki:

liczba porcji:

Przygotowanie:

  1. Parówki ugotuj, a nastepnie przetnij wzdłuż zostawiając po ok. 2 cm z każdego brzegu.
  2. W środek przeciętej parówki włóż plasterek sera, natomiast parówkę owiń plasterkiem boczku zaczepiając go wykałaczką na nieprzeciętych końcach parówki.
  3. Na patelni rozgrzej olej i smaż parówki ok. 10-15 min na małym ogniu. Pamiętaj by przekręcać parówki, tak żeby ser dobrze się roztopił, a boczek usmażył się z każdej strony.
  4. W trakcie smażenia posyp parówki przyprawą ZIARENKA SMAKU, aby potrawa nabrała lepszego smaku.
  5. Do dekoracji możesz użyć liścia sałaty i cząstek pomidorów (lub papryki). Możesz także podawać z keczupem i frytkami.

Opis przepisu:

Parówki to przysmak kojarzący się nam z dzieciństwem. Jak się okazuje, wcale nie muszą być jednak podawane w tradycyjny sposób. Polecamy wypróbować przepis na parówki po kanadyjsku. Do ich przygotowania potrzebujemy dodatków w postaci żółtego sera i boczku wędzonego, w które owiniemy nasze parówki, a następnie zapieczemy na patelni. Danie podkreślone kolorowym akcentem pomidora i sałaty doskonale sprawdzi się zarówno na śniadanie, jak i kolację.

Komentarze:

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?