Naleśniki z mięsem i warzywami

Oceń ten przepis!

4/5 4 8 5 1

Spodobał Ci się ten przepis!

  • Przygotowanie 33 min.

  • Oczekiwanie 40 min.

  • Porcje 4

4/5 4 8 5 1
  • Spodobał Ci się ten przepis!

składniki:

liczba porcji:

Przygotowanie:

  1. Mięso pokrój w kostkę i podsmaż na oleju.
  2. Warzywa pokrój w dowolnej wielkości kawałki i dodaj do mięsa, dodaj też ZIARENKA SMAKU.
  3. Całość podlej wodą i duś, aż wszystko będzie miękkie.
  4. Śmietanę wymieszaj z koncentratem pomidorowym i 1 łyżką mąki. Całość delikatnie wlej do mięsa i duś do momentu aż sos zgęstnieje.
  5. Mąkę wymieszaj z jajkami, mlekiem i pokrojoną drobno dymką. Usmaż duże naleśniki.
  6. Naleśniki napełniaj farszem i podawaj składane na pół.

Opis przepisu:

Naleśniki nie tylko można podać na słodko. Proponujemy je w wydaniu wytrawnym – z groszkiem, cukinią, papryką i kalafiorem. To doskonały i pyszny pomysł na szybki obiad dla całej rodziny. A jeśli wśród Twoich bliskich są fani żółtego sera, na gorący naleśnik możesz położyć po dwa plasterki sera i poczekać chwilę, aż się roztopi. Danie to także komponuje się z świeżym szczypiorkiem lub pietruszką.

Spróbuj także z sosem mornay na Kremowej Bazie do jasnych sosów WINIARY >>

Komentarze:

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?