1

2

Przepisy

składniki:

Liczba porcji:

Przygotowanie:

  1. Biszkoptami wyłóż dno tortownicy.
  2. Żelatynę namocz w 6 łyżkach wody, a gdy napęcznieje podgrzej do momentu aż żelatyna się rozpuści.
  3. Serki wymieszaj z żelatyną, dodaj śmietanę ubitą z cukrem na sztywno.
  4. Całość delikatnie wylej na biszkopty i wstaw do lodówki do stężenia.
  5. Galaretkę rozpuść w 500 ml wrzącej wody, ostudź i odstaw do stężenia.
  6. Z arbuza i jabłka wytnij kulki.
  7. Gdy galaretka zacznie tężeć wylej ją na deser, udekoruj owocami i ponownie wstaw do lodówki.

Recenzje

Chcesz ocenić przepis niczym prawdziwy krytyk kulinarny i zbierać punkty w Społeczności WINIARY?
Tu jest miejsce dla Ciebie. Sprawdź zasady >>

Komentarze:

Smakowała Ci potrawa? Chcesz podzielić się swoją opinią na jej temat? Pamiętaj, iż dodając komentarz po zalogowaniu, zyskujesz punkty w Społeczności WINIARY.

Poznaj nasze propozycje pełne pomysłów, inspiracji, a jednocześnie tradycyjnego smaku: