Sos gulaszowy

5/5 5 11 5 1
5/5 5 11 5 1
  • Przygotowanie: 27 min.

  • Oczekiwanie: 30 min.

  • Porcje: 4

składniki:

liczba porcji:

Przygotowanie:

  1. Cebule obierz i zeszklij na oleju.
  2. Pieczarki obierz, pokrój i dorzuć do cebuli.
  3. Na drugiej patelni usmaż mięso, podlej je wodą, przykryj.
  4. Dorzuć do mięsa pieczarki z cebulą, wymieszaj.
  5. Pokrój paprykę, po 20 minutach dorzuć do mięsa. Wsyp zawartość Sosu i zagęść mąką, dopraw do smaku.
  6. Możesz podawać na plackach ziemniaczanych albo w oddzielnej miseczce.

Opis przepisu:

Chyba nic nie jest w stanie wydobyć z mięsa głębi smaku tak, jak dobrze doprawiony sos gulaszowy. Do przygotowania naszego sosu potrzebujemy bazy w postaci wołowego gulaszu, papryki, pieczarek i cebuli. Całość smaku podkreśli Sos pieczeniowy ciemny Na Każdy Dzień WINIARY. Takie połączenie pomoże nam stworzyć pyszne danie z gulaszem, które nada się zarówno na obiad jak i na wystawną kolację z rodziną. Brzmi kusząco, prawda?

Komentarze:

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?