1

2

Przepisy

Sos gulaszowy

5/5 5 11 5 1

przygotowanie: 0 minut

porcje: 4 porcje

Chyba nic nie jest w stanie wydobyć z mięsa głębi smaku tak, jak dobrze doprawiony sos gulaszowy. Do przygotowania naszego sosu potrzebujemy bazy w postaci wołowego gulaszu, papryki, pieczarek i cebuli. Całość smaku podkreśli Sos pieczeniowy ciemny Na Każdy Dzień WINIARY. Takie połączenie pomoże nam stworzyć pyszne danie z gulaszem, które nada się zarówno na obiad jak i na wystawną kolację z rodziną. Brzmi kusząco, prawda?

składniki:

Liczba porcji:

Przygotowanie:

  1. Cebule obierz i zeszklij na oleju.
  2. Pieczarki obierz, pokrój i dorzuć do cebuli.
  3. Na drugiej patelni usmaż mięso, podlej je wodą, przykryj.
  4. Dorzuć do mięsa pieczarki z cebulą, wymieszaj.
  5. Pokrój paprykę, po 20 minutach dorzuć do mięsa. Wsyp zawartość Sosu i zagęść mąką, dopraw do smaku.
  6. Możesz podawać na plackach ziemniaczanych albo w oddzielnej miseczce.

Recenzje

Chcesz ocenić przepis niczym prawdziwy krytyk kulinarny i zbierać punkty w Społeczności WINIARY?
Tu jest miejsce dla Ciebie. Sprawdź zasady >>

Komentarze:

Smakowała Ci potrawa? Chcesz podzielić się swoją opinią na jej temat? Pamiętaj, iż dodając komentarz po zalogowaniu, zyskujesz punkty w Społeczności WINIARY.

Poznaj nasze propozycje pełne pomysłów, inspiracji, a jednocześnie tradycyjnego smaku: