składniki:
liczba porcji:





Przygotowanie:
- W 1 litrze wrzącej wody rozpuść bulion grzybowy i warzywny.
- Obierz cebulę i czosnek, dodaj do wywaru razem z liściem laurowym i zielem. Gotuj przez 10 min.
- Boczek wysmaż na rumiano.
- Do wywaru wlej zakwas energicznie mieszając.
- Włóż kiełbasę, boczek, chrzan i majeranek. Zagotuj żurek.
- Przed podaniem możesz posypać natką pietruszki.
Opis przepisu:
Autor: WINIARYPyszny, pachnący żurek na zakwasie z białą kiełbasą możemy przygotować w niecały kwadrans, jeżeli do przyrządzenia aromatycznego i intensywnego w smaku wywaru użyjemy Bulionu warzywnego WINIARY oraz Bulionu z grzybami leśnymi Domowa Kuchnia, z cebulą, czosnkiem oraz listkiem laurowym i zielem angielskim. Do żurku na zakwasie dodajemy białą kiełbasę, wysmażony na chrupko boczek oraz chrzan i majeranek. Kto lubi, może posypać żurek na zakwasie siekaną natką, a białą kiełbasę przed dodaniem do kwaśnego żurku pokroić w plasterki i podsmażyć na patelni.
Komentarze:
Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?
Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?