Sałatka galicyjska

Oceń ten przepis!

4/5 4 10 5 1

Spodobał Ci się ten przepis!

  • Przygotowanie 20 min.

  • Oczekiwanie 7 min.

  • Porcje 4

4/5 4 10 5 1
  • Spodobał Ci się ten przepis!

składniki:

liczba porcji:

Przygotowanie:

  1. Jajka ugotuj na twardo, obierz i drobno posiekaj.
  2. Cebulkę obierz i bardzo drobno pokrój.
  3. Jajka i cebulę wymieszaj z Majonezem, oliwą i musztardą.
  4. Dopraw solą i pieprzem.
  5. Umyj sałatę i ułóż na półmisku, na nią układaj przygotowaną sałatkę.
  6. Możesz podawać z pieczywem.

Opis przepisu:

Sałatki są zawsze świetnym pomysłem na przekąskę. Jeśli szukamy oryginalnych smaków i połączeń polecamy wypróbować przepis na sałatkę galicyjską, która jest idealnym dodatkiem do pieczywa. Sałatka galicyjska to podawane na listkach sałaty połączenie jajek i cebuli. Pastę wzbogacają: Majonez Dekoracyjny WINIARY, musztarda, oliwa z oliwek i przyprawy. Sałatka galicyjska świetnie sprawdzi się jako przekąska lub dodatek do chleba.

Komentarze:

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?