Dziękujemy za ocenę przepisu.

Dziękujemy za ocenę komentarza.

Strona główna » Przepisy kulinarne »

Papryka faszerowana

Papryka faszerowana
  • Papryka faszerowana
  • Papryka faszerowana
  • Papryka faszerowana
  • Papryka faszerowana
  • Obierz i pokrój pieczarki, podsmaż je na patelni.
  • Do cebulki dodaj pieczarki, ryż, wlej 3/4 litra bulionu warzywnego.
  • Każdą paprykę napełnij farszem, przykryj odciętymi wierzchami i ułóż ciasno obok siebie.
  • Papryka faszerowana
  • Papryka faszerowana
  • Papryka faszerowana
  • Papryka faszerowana
  • Obierz i pokrój pieczarki, podsmaż je na patelni.
  • Do cebulki dodaj pieczarki, ryż, wlej 3/4 litra bulionu warzywnego.
  • Każdą paprykę napełnij farszem, przykryj odciętymi wierzchami i ułóż ciasno obok siebie.
  • czas Łączny czas: - min
  • porcji Porcji: 6
  • kalorie Kalorie: - kcal / 1 porcję

Duszona w Bulionie warzywnym WINIARY papryka faszerowana to smakowite i pożywne danie obiadowe. Paprykę (może być w różnych kolorach - zielona, żółta lub czerwona) nadziewamy farszem z mielonego mięsa, ryżu i podsmażonych z cebulą pieczarek. Papryki faszerowane podajemy gorące, udekorowane gałązkami natki.

Smacznego!

Sposób przygotowania

  1. Z papryki odetnij wierzchy, usuń gniazda nasienne.
  2. Cebulkę pokrój i usmaż na patelni.
  3. Obierz i pokrój pieczarki, podsmaż je na patelni.
  4. Do cebulki dodaj pieczarki, ryż, wlej 3/4 litra bulionu warzywnego.
  5. Gotuj pod przykryciem 10 minut.
  6. Półmiękki ryż wymieszaj z mięsem mielonym, dopraw do smaku solą i pieprzem.
  7. Każdą paprykę napełnij farszem, przykryj odciętymi wierzchami i ułóż ciasno obok siebie.
  8. Zalej bulionem i duś na małym ogniu 30-40 minut.
Kalorie: - kcal / 6 porcję

Potrzebne składniki:

Alternate Text

Autor:

Prosto, domowo, pysznie – tymi zasadami kierujemy się wybierając przepisy specjalnie dla Ciebie i Twojej rodziny.

Przepisy tego autora »
Zachowaj przepis:
Poleć przepis:
Ocena: ★★★★★

Polecamy produkt

Kup Teraz

Podobne przepisy

Komentarze:

Podziel się przepisem ze znajomymi:
Alternate Text
Jesteś zalogowany jako:
Gość
  • 8 listopada 2014
    szpileczkaa

    ciekawy przepis

    +1
  • 11 września 2014
    Izqa1306

    często robie w róznych wariantach :)

    -1
  • 29 lipca 2014
    paulinapj

    bardzo apetyczna papryka

    +0
  • 16 lipca 2014
    roksanana

    Robię podobnie ale bez pieczarek :P

    -1
  • 1 czerwca 2014
    dam809

    no wygląda obłędnie

    +0
  • 4 maja 2014
    pink086

    Smacznie wygląda.

    +0
  • 1 maja 2014
    Krystyna32

    apetyczna !!!

    +0
  • 30 kwietnia 2014
    RENIZ

    super papryka

    +0
  • 7 marca 2014
    Patison

    szybko, tanio i smacznie!

    +0
  • 28 lutego 2014
    JENASIASTA

    Idealna dla niespodziewanych gości

    +1

Logowanie

Nie masz jescze konta ? zarejestruj się

Przypomnij hasło

Masz konto na facebooku lub gmail?

Facebook Google Open ID

Dodaj do książki kucharskiej

Papryka faszerowana
-> Dodaj do nowej książki

Podziel się przepisem

Papryka faszerowana

Wydrukuj przepis

Papryka faszerowana

Zgłoś przepis do moderacji