1

2

Przepisy

Papryka faszerowana

5/5

przygotowanie: 0 minut

porcje: 6 porcji

Masz ochotę na kalejdoskop smaków i kolorów na talerzu z pysznościami? Polecamy smakowitą i apetycznie wyglądającą paprykę faszerowaną, duszoną w Bulionie Warzywnym WINIARY i udekorowaną gałązkami natki pietruszki. Faszerowana papryka – czerwona, zielona czy żółta – nadziewana mielonym mięsem wymieszanym z Twoim ulubionym ryżem, podsmażoną cebulką z pieczarkami… brzmi po prostu znakomicie. Faszerowane papryki podawaj wyłożone na porcji sałat. Paprykę z farszem możesz także udekorować posiekanym szczypiorkiem.

składniki:

Liczba porcji:

Przygotowanie:

  1. Z papryki odetnij wierzchy, usuń gniazda nasienne.
  2. Cebulkę pokrój i usmaż na patelni.
  3. Obierz i pokrój pieczarki, podsmaż je na patelni.
  4. Do cebulki dodaj pieczarki, ryż, wlej 3/4 litra bulionu warzywnego.
  5. Gotuj pod przykryciem 10 minut.
  6. Półmiękki ryż wymieszaj z mięsem mielonym, dopraw do smaku solą i pieprzem.
  7. Każdą paprykę napełnij farszem, przykryj odciętymi wierzchami i ułóż ciasno obok siebie.
  8. Zalej bulionem i duś na małym ogniu 30-40 minut.

Recenzje

Chcesz ocenić przepis niczym prawdziwy krytyk kulinarny?
Tu jest miejsce dla Ciebie!

Komentarze:

Smakowała Ci potrawa? Chcesz podzielić się się swoją opinią?

Poznaj nasze propozycje pełne pomysłów, inspiracji, a jednocześnie tradycyjnego smaku: