Strona główna » Przepisy kulinarne »

Dziękujemy za ocenę przepisu.

Dziękujemy za ocenę komentarza.

Forszmak

Forszmak
  • Forszmak
  • Forszmak
  • Forszmak
  • Forszmak
  • Forszmak
  • Forszmak
  • Forszmak
  • Forszmak
  • czas Łączny czas: - min
  • porcji Porcji: 4
  • kalorie Kalorie: - kcal / 1 porcję

Dla wielbicieli mięs proponujemy miks wędzonego schabu, boczku i kiełbaski, w aromatycznym bulionie drobiowym. Już sam zapach przyciągnie domowników do kuchni. Jako przekąska, forszmak najlepiej smakuje z pieczywem, jako drugie danie jednak podawaj go z ryżem. Pycha!

Smacznego!

Sposób przygotowania

  1. Schab pokrój w paseczki o wymiarze frytki. Podobnie boczek i kiełbasę. Kiełbasę możesz pokroić w drobną kostkę.
  2. Na rozgrzany smalec wrzuć schab i podsmaż, dodając boczek i kiełbasę, a pod koniec pokrojoną w drobną kostkę cebulę.
  3. W dużym garnku jednocześnie zagotuj Rosół. Podsmażony boczek, schab i kiełbasę wrzuć do Rosołu, dolej 0,5 litra wody, przypraw pieprzem, solą koncentratem pomidorowym, Przyprawą do zup, sosów i sałatek. Dodaj ogórki kiszone pokrojone również w paski, ale uprzednio obrane ze skóry i podsmażone na tłuszczu.
  4. Całość po zagotowaniu zagęść zasmażką z mąki i masła, ze śmietaną. Na koniec możesz jeszcze doprawić Przyprawą ZIARENKA SMAKU.
  5. Podawaj z białym pieczywem albo jako drugie danie z ryżem lub kaszą jaglaną.
Kalorie: - kcal / 4 porcję

Potrzebne składniki:

Alternate Text

Autor:

Prosto, domowo, pysznie – tymi zasadami kierujemy się wybierając przepisy specjalnie dla Ciebie i Twojej rodziny.

Przepisy tego autora »
Zachowaj przepis:
Poleć przepis:
Ocena: ★★★★★

Polecamy produkt

Kup Teraz

Podobne przepisy

Komentarze:

Podziel się przepisem ze znajomymi:
Alternate Text
Jesteś zalogowany jako:
Gość
  • Nikt jeszcze nie skomentował tego przepisu. Twój komentarz może być pierwszy!

Logowanie

Nie masz jescze konta ? zarejestruj się

Przypomnij hasło

Masz konto na facebooku lub gmail?

Facebook Google

Dodaj do książki kucharskiej

Podziel się przepisem

Forszmak

Wydrukuj przepis

Forszmak

Zgłoś przepis do moderacji