Forszmak

5/5 5 20 5 1
5/5 5 20 5 1
  • Przygotowanie: 1 godz.

  • Porcje: 4

składniki:

liczba porcji:

Przygotowanie:

  1. Schab pokrój w paseczki o wymiarze frytki. Podobnie boczek i kiełbasę. Kiełbasę możesz pokroić w drobną kostkę.
  2. Na rozgrzany smalec wrzuć schab i podsmaż, dodając boczek i kiełbasę, a pod koniec pokrojoną w drobną kostkę cebulę.
  3. W dużym garnku jednocześnie zagotuj Rosół. Podsmażony boczek, schab i kiełbasę wrzuć do Rosołu, dolej 0,5 litra wody, przypraw pieprzem, solą koncentratem pomidorowym, Przyprawą do zup, sosów i sałatek.
  4. Dodaj ogórki kiszone pokrojone również w paski, ale uprzednio obrane ze skóry i podsmażone na tłuszczu.
  5. Całość po zagotowaniu zagęść zasmażką z mąki i masła, ze śmietaną. Na koniec możesz jeszcze doprawić Przyprawą ZIARENKA SMAKU.
  6. Podawaj z białym pieczywem albo jako drugie danie z ryżem lub kaszą jaglaną.

Opis przepisu:

Dla wielbicieli mięs proponujemy miks wędzonego schabu, boczku i kiełbaski, w aromatycznym bulionie drobiowym. Już sam zapach przyciągnie domowników do kuchni. Jako przekąska, forszmak najlepiej smakuje z pieczywem, jako drugie danie jednak podawaj go z ryżem. Pycha!

Komentarze:

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?