Zupa z cukinii z chrupiącymi kurkami

Oceń ten przepis!

4/5 4 30 5 1

Spodobał Ci się ten przepis!

  • Przygotowanie 45 min.

  • Oczekiwanie 10 min.

  • Porcje 4

4/5 4 30 5 1
  • Spodobał Ci się ten przepis!

składniki:

liczba porcji:

Przygotowanie:

  1. Cukinie dokładnie umyj, osusz, odetnij końce i pokrój w plasterki grubości 0,5 cm.
  2. W rondlu rozgrzej łyżkę oleju i zeszklij cukinie.
  3. Wlej bulion, przykryj i duś 10 minut.
  4. Kurki oczyść, opłucz i osusz.
  5. Resztę oleju rozgrzej na patelni, wrzuć grzyby i smaż kilka minut.
  6. Cukinię z bulionem zmiksuj i przetrzyj.
  7. Wymieszaj ze śmietaną, przypraw solą i imbirem.
  8. Estragon opłucz, osusz i poodrywaj listki. Zupę rozlej do talerzy, rozłóż kurki i posyp estragonem.

Opis przepisu:

Letnia zupa z cukinii z chrupiącymi kurkami to prawdziwa gratka dla miłośników dań z grzybami. Przyrządza się super-łatwo: podsmażone cukinie dusimy w Bulionie warzywnym WINIARY i miksujemy, a następnie doprawiamy śmietaną i imbirem. Zupę podajemy z podsmażonymi na chrupko kurkami, posypaną świeżym estragonem. To danie niskokaloryczne, więc można podać je np. z dodatkiem pszennych grzanek z żółtym serem lub krokietami z mięsem.

Komentarze:

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?