składniki:
liczba porcji:


Przygotowanie:
- Kaszę kuskus wsyp do miski i zalej osolonym wrzątkiem tak, by powierzchnia wody była centymetr nad kaszą. Przykryj naczynie i poczekaj aż kasza wchłonie całą wodę i będzie gotowa do jedzenia..
- Cebulę oraz czosnek obierz i posiekaj.
- Papryki pokrój w niewielką kostkę, a cukinię w półplasterki.
- Na oleju podsmaż czosnek oraz cebulę, dodaj łyżeczkę papryki mielonej i łyżeczkę przyprawy ZIARENKA SMAKU, wymieszaj.
- Dodaj papryki i cukinię. Smaż wszystko przez 2 minuty na dużym ogniu.
- W osobnym naczyniu wymieszaj koncentrat pomidorowy z 3 łyżkami wody i dodaj do warzyw. Gotuj około 5 minut, co jakiś czas mieszając.
- Pod koniec gotowania dodaj rozmaryn i w razie potrzeby dopraw solą, pieprzem i Ziarenkami Smaku.
- Przygotowaną wcześniej kaszę kuskus wymieszaj z warzywami i sosem, chwilę podgrzej.
- Tak przygotowane danie możesz podawać w świeżych, wydrążonych, kolorowych paprykach lub w miseczkach z dodatkiem świeżego szczypiorku.
Opis przepisu:
Autor: WINIARY
Niektóre dania wegetariańskie mogą zasmakować również mięsożercom. Jednym z takich dań jest kasza kuskus z pikantnym sosem warzywnym - potrawa syta i smaczna, łącząca w sobie kompozycję zdrowych warzyw, pożywnej kaszy i intensywny smak ostrego sosu warzywnego.
Smak kaszy z warzywami w sosie intensyfikują przyprawy: czosnek, Przyprawa ZIARENKA SMAKU uniwersalne WINIARY, cebulka, papryka mielona, sól i aromatyczny rozmaryn.
Kasza z warzywami i ostrym sosem może być podawana jako syty obiad lub jako przystawka w niewielkiej miseczce na imprezie - to bardzo uniwersalne danie!
Komentarze:
Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?
Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?