1

2

Przepisy

Zupa z pora

4/5

przygotowanie: 0 minut

porcje: 4 porcje

Na wegetariański posiłek - pachnąca, smakowita zupa z pora, podsmażanego na maśle z cebulą, natką pietruszki i talarkami ziemniaków. Gotujemy ją na esencjonalnym Bulionie warzywnym WINIARY, z dodatkiem ryżu. Tuż przed podaniem wsypujemy do gotującej się zupy starty żółty ser. Dekorujemy krążkami pora i piórkami koperku. Podajemy na lunch, obiad lub gorącą kolację w chłodny wieczór.

składniki:

Liczba porcji:

Przygotowanie:

  1. Masło rozpuść w garnku, wrzuć pokrojoną cebulę i białe oraz seledynowe talarki pora.
  2. Próż to ok. 3-5 min.
  3. Następnie dodaj pokrojone w talarki ziemniaki oraz cały pęczek pokrojonej natki pietruszki i ciągle mieszając, pruż całość następne 5 minut.
  4. Dodaj ryż, zamieszaj i poczekaj aż się zeszkli ok. 1-2 minut, a nastepnie wlej ok. 1-1,5 litra wrzącej wody wraz z rozpuszczonymi kostkami warzywnymi.
  5. Całość gotuj ok. 20 minut aż ryż będzie miękki.
  6. Na samym końcu tuż przed podaniem na stół wrzuć do gotującej jeszcze zupy starty na tarce na dużych oczkach, żółty ser.

Recenzje

Chcesz ocenić przepis niczym prawdziwy krytyk kulinarny i zbierać punkty w Społeczności WINIARY?
Tu jest miejsce dla Ciebie. Sprawdź zasady >>

Komentarze:

Smakowała Ci potrawa? Chcesz podzielić się swoją opinią na jej temat? Pamiętaj, iż dodając komentarz po zalogowaniu, zyskujesz punkty w Społeczności WINIARY.

Poznaj nasze propozycje pełne pomysłów, inspiracji, a jednocześnie tradycyjnego smaku: