Masa waniliowa do ciast

Oceń ten przepis!

4/5 4 20 5 1

Spodobał Ci się ten przepis!

  • Przygotowanie 20 min.

  • Porcje 2

4/5 4 20 5 1
  • Spodobał Ci się ten przepis!

składniki:

liczba porcji:

Przygotowanie:

  1. Masło utrzyj z 6 czubatymi łyżkami cukru pudru do białości.
  2. Dodawaj po jednym 2-3 żółtka, stale ucierając.
  3. Gdy masa stanie się puszysta, wsypuj powoli cukier wanilinowy WINIARY (najlepiej użyć połowę opakowania).
  4. Używaj do przekładania biszkopta.

Opis przepisu:

Masa waniliowa sprawdzi się jako wypełnienie biszkoptu, przekładańca, ciasta z kruszonką, a także jako krem na wierzch ciasta marchewkowego zamiast serka mascarpone. Domowy sposób na masę waniliową jest niezwykle prosty do zrealizowania – już nawet dziecko, które garnie się do pomocy w kuchni, może Ci pomóc ją przygotować. Domowa masa waniliowa będzie słodka wg Twojego uznania – jeżeli wolisz umiarkowany smak słodkości, zmniejsz ilość cukru pudru oraz cukru wanilinowego Winiary. Smak wanilii możesz wzbogacić smakiem owoców, marmolady lub dżemu.

Komentarze:

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?