Flaczki jarskie

5/5 5 6 5 1
5/5 5 6 5 1
  • Przygotowanie: 15 min.

  • Oczekiwanie: 30 min.

  • Porcje: 4

składniki:

liczba porcji:

Przygotowanie:

  1. Cebulę i por pokrój, podsmaż na patelni na rozgrzanym maśle.
  2. Pozostałe warzywa oczyść i zetrzyj na tarce jarzynowej.
  3. Makaron ugotuj w osolonym wrzątku.
  4. Bulion warzywny rozpuść w 1l wrzącej wody.
  5. Do gotującego się bulionu wrzuć wszystkie warzywa oraz przyprawy, gotuj 15 minut.
  6. Na koniec dodaj makaron i Przyprawę w płynie.
  7. Tak przygotowane flaczki rozlej do 4 bulionówek. Podawaj z pieczywem.

Opis przepisu:

Nie tylko dla wegetarian! Flaczki jarskie z włoszczyzny, na esencjonalnym Bulionie warzywnym, z majerankiem, zielem angielskim, liściem laurowym i gałką muszkatołową oraz niezawodną przyprawą do zup, sosów i sałatek. Doskonałe na pożywny obiad z makaronem tagliatelle (wstążki) oraz świeżym pieczywem. Kto się spieszy, może wykorzystać mrożoną mieszankę warzyw i podsmażyć ją razem z cebulą na patelni przed dodaniem do Bulionu.Smacznego!

Komentarze:

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?