Dziękujemy za ocenę przepisu.

Dziękujemy za ocenę komentarza.

Strona główna » Przepisy kulinarne »

Flaczki jarskie

  • Flaczki jarskie
  • czas Łączny czas: 25 min
  • porcji Porcji: 4
  • kalorie Kalorie: 260 kcal / 1 porcję

Nie tylko dla wegetarian: jarskie flaczki z włoszczyzny, na esencjonalnym Bulionie warzywnym, z majerankiem, zielem angielskim, liściem laurowym i gałką muszkatołową oraz niezawodną Przyprawą do zup, sosów i sałatek. Doskonałe na pożywny obiad z makaronem tagliatelle (wstążki) oraz świeżym pieczywem. Kto się spieszy, może wykorzystać mrożoną mieszankę warzyw i podsmażyć ją razem z cebulą na patelni przed dodaniem do Bulionu.

Smacznego!

Sposób przygotowania

  1. Cebulę i por pokrój, podsmaż na patelni na rozgrzanym maśle.
  2. Pozostałe warzywa oczyść i zetrzyj na tarce jarzynowej.
  3. Makaron ugotuj w osolonym wrzątku.
  4. Bulion warzywny rozpuść w 1l wrzącej wody.
  5. Do gotującego się bulionu wrzuć wszystkie warzywa oraz przyprawy, gotuj 15 minut.
  6. Na koniec dodaj makaron i Przyprawę w płynie.
  7. Tak przygotowane flaczki rozlej do 4 bulionówek. Podawaj z pieczywem.
Kalorie: 260 kcal / 4 porcję

Potrzebne składniki:

  • Bulion warzywny WINIARY (2 sztuki)
  • WINIARY Przyprawa w płynie do zup, sosów i sałatek (2 łyżki)
  • włoszczyzna (1 pęczek)
  • cebula (1 sztuka)
  • makaron wstążki (150 g)
  • masło (2 łyżki)
  • majeranek (1 łyżka)
  • ziele angielskie (do smaku)
  • liść laurowy (do smaku)
  • gałka muszkatołowa (do smaku)
  • pieprz (do smaku)
Alternate Text

Autor:

Prosto, domowo, pysznie – tymi zasadami kierujemy się wybierając przepisy specjalnie dla Ciebie i Twojej rodziny.

Przepisy tego autora »
Zachowaj przepis:
Poleć przepis:
Ocena: ★★★★★

Polecamy produkt

Podobne przepisy

Komentarze:

Podziel się przepisem ze znajomymi:
Alternate Text
Jesteś zalogowany jako:
Gość
  • 14 sierpnia 2013
    MILUTKA 50

    Dobre flaczki szczególnie dla osób liczących kalorie.

    +0
  • 21 sierpnia 2012
    Vitaminek

    Bardzo smaczne flacznik, bulion warzywny dodaje im dodatkowy wymiar smaku. Jedyne co dodałem od siebie to ostra papryka bo lubie flaki na ostro:)

    +0

Logowanie

Nie masz jescze konta ? zarejestruj się

Przypomnij hasło

Masz konto na facebooku lub gmail?

Facebook Google Open ID

Dodaj do książki kucharskiej

Flaczki jarskie
-> Dodaj do nowej książki

Podziel się przepisem

Flaczki jarskie

Wydrukuj przepis

Flaczki jarskie

Zgłoś przepis do moderacji