1

2

Przepisy

Flaczki jarskie

5/5 5 6 5 1

przygotowanie: 25 minut

porcje: 4 porcje

260 calories kalorie: 260 kcal / porcja

Nie tylko dla wegetarian: jarskie flaczki z włoszczyzny, na esencjonalnym Bulionie warzywnym, z majerankiem, zielem angielskim, liściem laurowym i gałką muszkatołową oraz niezawodną Przyprawą do zup, sosów i sałatek. Doskonałe na pożywny obiad z makaronem tagliatelle (wstążki) oraz świeżym pieczywem. Kto się spieszy, może wykorzystać mrożoną mieszankę warzyw i podsmażyć ją razem z cebulą na patelni przed dodaniem do Bulionu.

składniki:

Liczba porcji:

Przygotowanie:

  1. Cebulę i por pokrój, podsmaż na patelni na rozgrzanym maśle.
  2. Pozostałe warzywa oczyść i zetrzyj na tarce jarzynowej.
  3. Makaron ugotuj w osolonym wrzątku.
  4. Bulion warzywny rozpuść w 1l wrzącej wody.
  5. Do gotującego się bulionu wrzuć wszystkie warzywa oraz przyprawy, gotuj 15 minut.
  6. Na koniec dodaj makaron i Przyprawę w płynie.
  7. Tak przygotowane flaczki rozlej do 4 bulionówek. Podawaj z pieczywem.

Recenzje

Chcesz ocenić przepis niczym prawdziwy krytyk kulinarny i zbierać punkty w Społeczności WINIARY?
Tu jest miejsce dla Ciebie. Sprawdź zasady >>

Komentarze:

Smakowała Ci potrawa? Chcesz podzielić się swoją opinią na jej temat? Pamiętaj, iż dodając komentarz po zalogowaniu, zyskujesz punkty w Społeczności WINIARY.

Poznaj nasze propozycje pełne pomysłów, inspiracji, a jednocześnie tradycyjnego smaku: