1

2

Przepisy

składniki:

Liczba porcji:

Przygotowanie:

  1. Mak sparz, dwukrotnie zmiel w maszynce.
  2. Białka ubij ze szklanką cukru pudru na pianę, dodaj wiórki, rodzynki i proszek do pieczenia.
  3. Połącz z makiem i wyłóż na natłuszczoną blaszkę.
  4. Upiecz biszkopt, ostudź.
  5. W 0,5 szklanki mleka rozprowadź budyń i żółtka.
  6. Pozostałe mleko zagotuj z resztą cukru pudru.
  7. Do gotującego się mleka wlej rozrobiony proszek, gotuj ok. 0,5 minuty, stale mieszając.
  8. Ostudź, połącz ze zmiksowanym masłem.
  9. Tak przygotowaną masę wylej na biszkopt.
  10. Galaretkę i cukier kryształ rozpuść w szklance gorącej wody, wymieszaj dokładnie.
  11. Po ostudzeniu w galaretce maczaj biszkopty i układaj je na kremie.
  12. Ciasto udekoruj polewą czekoladową.

Recenzje

Chcesz ocenić przepis niczym prawdziwy krytyk kulinarny i zbierać punkty w Społeczności WINIARY?
Tu jest miejsce dla Ciebie. Sprawdź zasady >>

Komentarze:

Smakowała Ci potrawa? Chcesz podzielić się swoją opinią na jej temat? Pamiętaj, iż dodając komentarz po zalogowaniu, zyskujesz punkty w Społeczności WINIARY.

Poznaj nasze propozycje pełne pomysłów, inspiracji, a jednocześnie tradycyjnego smaku: