Udka pieczone z ziemniakami

Oceń ten przepis!

4/5 4 17 5 1

Spodobał Ci się ten przepis!

  • Przygotowanie 30 min.

  • Oczekiwanie 1 godz.

  • Porcje 4

4/5 4 17 5 1
  • Spodobał Ci się ten przepis!

składniki:

liczba porcji:

Przygotowanie:

  1. Udka kurczaka umyj, dopraw przyprawą ZIARENKA SMAKU … WINIARY, solą i pieprzem.
  2. Ziemniaki obierz i przekrój na pół.
  3. Udka i ziemniaki włóż do brytfanki, dodaj pokrojone 2 ząbki czosnku, pokrojoną cebulę, liść laurowy, ziele angielskie i sól.
  4. Wszystko polej niewielką ilością oleju.
  5. Piecz w piekarniku nagrzanym do 200°C do momentu aż ziemniaki będą miękkie (około 60 minut).
  6. Podawaj z surówką.

Opis przepisu:

Udka z kurczaka – z chrupiącą, dobrze wysmażoną skórką, aromatycznym i ostrym zapachem przypraw, kruchym mięsem…Udka pieczone w piekarniku są właśnie takie! Polecamy przepis na udka pieczone z ziemniakami – dopraw mięso z kurczaka ulubionymi przyprawami i Ziarenkami Smaku Winiary, nie zapomnij o warzywach i ziołach, aby potrawa z ziemniakami smakowała jak najlepiej. Do obiadu dołącz warzywną surówkę – na przykład z czerwonej kapusty lub kapusty pekińskiej. Smacznych udek!

Komentarze:

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?

  • Winairy531800
    cząsto piekę takie udka razem z pałkami i koniecznie z ziemniakami.W sezonie letnim na wierzchu kładę po gałązce świeżych ziółek z własnego balkonowego ogródka, tymianek,majeranek,oregano,rozmaryn szałwię i miętę. Proste i szybkie przygotowanie potrawy i smakuje wyśmienicie.
  • ladyaga
    Przepis palce lizać, ja najcześciej piękę pałeczki i to bez ziemniaków równie pyszne !!! Polecam

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?