1

2

Przepisy

Mortadela w sosie pomidorowym

5/5 5 2 5 1

przygotowanie: 0 minut

porcje: 6 porcji

składniki:

Liczba porcji:

Przygotowanie:

  1. Mortadelę pokrój w drobną kostkę i przysmaż na patelni na rozgrzanym oleju.
  2. W czasie smażenia dopraw papryką i przyprawą ZIARENKA SMAKU.
  3. Gdy kiełbasa będzie lekko podsmażona dodaj do niej pokrojoną w kostkę cebulę i smaż dalej, póki cebula się nie zeszkli na złoto.
  4. Sos pomidorowy rozprowadź w 300 ml wody, wlej na patelnię i gotuj całość pzez 5 minut, mieszając.
  5. Ryż ugotuj, rozłóż na talerze i podawaj z mortadelą w sosie.

Recenzje

Chcesz ocenić przepis niczym prawdziwy krytyk kulinarny i zbierać punkty w Społeczności WINIARY?
Tu jest miejsce dla Ciebie. Sprawdź zasady >>

Komentarze:

Smakowała Ci potrawa? Chcesz podzielić się swoją opinią na jej temat? Pamiętaj, iż dodając komentarz po zalogowaniu, zyskujesz punkty w Społeczności WINIARY.

Poznaj nasze propozycje pełne pomysłów, inspiracji, a jednocześnie tradycyjnego smaku: