Sorbet malinowy

Oceń ten przepis!

4/5 4 10 5 1

Spodobał Ci się ten przepis!

  • Przygotowanie 24 min.

  • Oczekiwanie 2 godz. 5 min.

  • Porcje 4

4/5 4 10 5 1
  • Spodobał Ci się ten przepis!

składniki:

liczba porcji:

Przygotowanie:

  1. Mleko wlej do wysokiego naczynia, wsypuj do niego, miksując, powoli Bitą Śmietanę i ubijaj ją przez ok. 5 minut.
  2. Maliny zmiksuj, przetrzyj przez sito.
  3. Zagotuj 1 szklankę wody z cukrem, ostudź, połącz z musem malinowym, Bitą Śmietaną i sokiem z cytryny.
  4. Wstaw do zamrażalnika na 2 godziny, zamieszaj od czasu do czasu.
  5. Łyżką do porcjowania włóż do pucharków kulki lodów.

Opis przepisu:

Lodowo-owocowy deser nie tylko na upały - bo wyborny sorbet malinowy możemy przyrządzić nawet w środku zimy z mrożonych owoców. Pięknie prezentuje się udekorowany bitą śmietaną, owocami (świeżymi lub z konfitur) oraz wiórkami gorzkiej czekolady. A na specjalne okazje możemy podać sorbet ze świeżym kwiatem.

Komentarze:

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?