Gofry

Oceń ten przepis!

4/5 4 198 5 1

Spodobał Ci się ten przepis!

  • Przygotowanie 20 min.

  • Oczekiwanie 20 min.

  • Porcje 4

4/5 4 198 5 1
  • Spodobał Ci się ten przepis!

składniki:

liczba porcji:

Przygotowanie:

  1. Mleko, jajko, żółtka, cukier wanilinowy, olej, proszek do pieczenia i cukier - połącz i dodawaj stopniowo mąkę, aż uzyskasz konsystencję podobną do ciasta naleśnikowego.
  2. Ciasto odstaw na 20 minut, następnie piecz w rozgrzanej gofrownicy, z kilku łyżek ciasta wypiekając jedną porcję.
  3. Podawaj z ulubionymi dodatkami - bitą śmietaną, owocami lub dżemem.

Opis przepisu:

Słodkie, delikatne i złociste gofry z bitą śmietaną i sezonowymi owocami to przysmak idealny na podwieczorek. Pieczemy je w gofrownicy, aż będą złociste i pulchne, podajemy jeszcze ciepłe z bitą śmietaną i pysznymi owocami – ale możesz dodać również czekoladową polewę lub wiórki kokosowe wg uznania.

Komentarze:

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?