Dziękujemy za ocenę przepisu.

Dziękujemy za ocenę komentarza.

Strona główna » Przepisy kulinarne »

Bigos cygański

Bigos cygański
  • Bigos cygański
  • Bigos cygański
  • Bigos cygański
  • Bigos cygański
  • Z mięsa formuj malutkie kuleczki.
  • Pokrój paprykę i ogórki. Dodaj je do cebuli i chwilę podsmażaj.
  • Gotuj na małym ogniu, dodaj koncentrat pomidorowy i wymieszaj.
  • Bigos cygański
  • Bigos cygański
  • Bigos cygański
  • Bigos cygański
  • Z mięsa formuj malutkie kuleczki.
  • Pokrój paprykę i ogórki. Dodaj je do cebuli i chwilę podsmażaj.
  • Gotuj na małym ogniu, dodaj koncentrat pomidorowy i wymieszaj.
  • czas Łączny czas: 20 min
  • porcji Porcji: 4
  • kalorie Kalorie: - kcal / 1 porcję

Tradycyjny polski bigos to przysmak, który przy odrobinie fantazji można przygotować na wiele sposobów. Dziś polecamy więc przepis na bigos cygański. Co jest w nim takiego wyjątkowego? To, że przyrządzamy go bez kapusty… Bazą naszego bigosu cygańskiego jest mięso, konserwowa papryka i ogórki oraz świeże pieczarki. Takie połączenie wzbogacone dodatkowo aromatycznymi przyprawami i klasyczną cebulę pozwoli wydobyć dodatkowe walory smakowe z naszej potrawy. Zapewniamy, że bigos cygański wart jest spróbowania :)

Smacznego!

Sposób przygotowania

  1. Zawartość opakowania POMYSŁ NA ... wymieszaj w 125 ml (około 0,5 szklanki) letniej wody i pozostaw na 2-3 minuty.
  2. Uzyskaną masę wymieszaj z mięsem mielonym.
  3. Z mięsa formuj malutkie kuleczki.
  4. Wrzucaj kuleczki do wrzącego bulionu i gotuj przez 10 minut.
  5. Rozpuść kosteczki rosołowe w 1 l wrzącej wody.
  6. Pieczarki obierz i pokrój w talarki, obgotuj je w wodzie.
  7. Cebulę obierz i pokrój w talarki, zeszklij na oleju.
  8. Pokrój paprykę i ogórki. Dodaj je do cebuli i chwilę podsmażaj.
  9. Dodaj podsmażone warzywa do gotującego się mięsa.
  10. Odcedź pieczarki i także dodaj do mięsa.
  11. Gotuj na małym ogniu, dodaj koncentrat pomidorowy i wymieszaj.
  12. Dopraw do smaku pieprzem, chilli, zielem angielskim i majerankiem.
  13. Podawaj z chlebem.
Kalorie: - kcal / 4 porcję

Potrzebne składniki:

  • WINIARY POMYSŁ NA ... kotlety mielone (1 opakowanie)
  • Rosół drobiowo-warzywny Domowa Kuchnia WINIARY (2 kostki)
  • mielone mięso z indyka (500 g)
  • papryka konserwowa (1 słoik)
  • ogórki konserwowe (6 sztuk)
  • cebule (2 sztuki)
  • pieczarki (300 g)
  • koncentrat pomidorowy (3 łyżeczki)
  • olej (2 łyżki)
  • pieprz, chilli, ziele angielskie, majeranek (do smaku)
Alternate Text

Autor:

Prosto, domowo, pysznie – tymi zasadami kierujemy się wybierając przepisy specjalnie dla Ciebie i Twojej rodziny.

Przepisy tego autora »
Zachowaj przepis:
Poleć przepis:
Ocena: ★★★★★

Polecamy produkt

Podobne przepisy

Komentarze:

Podziel się przepisem ze znajomymi:
Alternate Text
Jesteś zalogowany jako:
Gość
  • Nikt jeszcze nie skomentował tego przepisu. Twój komentarz może być pierwszy!

Logowanie

Nie masz jescze konta ? zarejestruj się

Przypomnij hasło

Masz konto na facebooku lub gmail?

Facebook Google Open ID

Dodaj do książki kucharskiej

Bigos cygański
-> Dodaj do nowej książki

Podziel się przepisem

Bigos cygański

Wydrukuj przepis

Bigos cygański

Zgłoś przepis do moderacji