Strona główna » Przepisy kulinarne »

Dziękujemy za ocenę przepisu.

Dziękujemy za ocenę komentarza.

Pieczeń rzymska

Pieczeń rzymska
  • Pieczeń rzymska
  • Pieczeń rzymska
  • Pieczeń rzymska
  • Pieczeń rzymska
  • Pieczeń rzymska
  • Pieczeń rzymska
  • czas Łączny czas: 70 min (Przygotowanie: 20 min Oczekiwanie 50 min)
  • porcji Porcji: 6
  • kalorie Kalorie: 287 kcal / 1 porcję

Pieczenią rzymską według naszego przepisu nie pogardziłby żaden cesarz! To potrawa ciekawa w przekroju i doskonała w smaku więc z pewnością zadowoli również wymagających członków Twojego królestwa.

Spróbuj także z sosem chrzanowym na Kremowej Bazie do jasnych sosów WINIARY >>

Smacznego!

Sposób przygotowania

  1. Zawartość torebki POMYSŁ NA… wymieszaj w 125 ml (ok.1/2 szkl.) letniej wody i pozostaw na 2-3 minuty.
  2. Po tym czasie masę połącz z mięsem.
  3. Oczyszczony kawałek pora gotuj 10 minut w osolonej wodzie, ostudź.
  4. Por owiń plastrami boczku, kiełbaski plastrami sera.
  5. Z mięsa uformuj prostokąt, ułóż por z boczkiem i kiełbaski z serem i zawiń całość tworząc pieczeń.
  6. Przełóż ją do formy do zapiekania. Piecz w temp. 200°C przez 50 minut.
  7. Gotową pieczeń podawaj na zimno lub gorąco z sosem tatarskim.
Kalorie: 1722 kcal / 6 porcję

Potrzebne składniki:

Alternate Text

Autor:

Prosto, domowo, pysznie – tymi zasadami kierujemy się wybierając przepisy specjalnie dla Ciebie i Twojej rodziny.

Przepisy tego autora »
Zachowaj przepis:
Poleć przepis:
Ocena: ★★★★★

Polecamy produkt

Kup Teraz

Podobne przepisy

Komentarze:

Podziel się przepisem ze znajomymi:
Alternate Text
Jesteś zalogowany jako:
Gość
  • 25 października 2013
    Winairy531800

    świetny pomysł, wykorzystam przy organizowaniu najbliższej imprezy

    +0

Logowanie

Nie masz jescze konta ? zarejestruj się

Przypomnij hasło

Masz konto na facebooku lub gmail?

Facebook Google

Dodaj do książki kucharskiej

Podziel się przepisem

Pieczeń rzymska

Wydrukuj przepis

Pieczeń rzymska

Zgłoś przepis do moderacji