1

2

Przepisy

Pieczeń rzymska

4/5

przygotowanie: 20 minut

oczekiwanie: 50 minut

porcje: 6 porcji

kalorie: 287 kcal / porcja

Pieczenią rzymską według naszego przepisu nie pogardziłby żaden cesarz! To potrawa ciekawa w przekroju i doskonała w smaku więc z pewnością zadowoli również wymagających członków Twojego królestwa.

Spróbuj także z sosem chrzanowym na Kremowej Bazie do jasnych sosów WINIARY >>

składniki:

Liczba porcji:

Przygotowanie:

  1. Zawartość torebki POMYSŁ NA… wymieszaj w 125 ml (ok.1/2 szkl.) letniej wody i pozostaw na 2-3 minuty.
  2. Po tym czasie masę połącz z mięsem.
  3. Oczyszczony kawałek pora gotuj 10 minut w osolonej wodzie, ostudź.
  4. Por owiń plastrami boczku, kiełbaski plastrami sera.
  5. Z mięsa uformuj prostokąt, ułóż por z boczkiem i kiełbaski z serem i zawiń całość tworząc pieczeń.
  6. Przełóż ją do formy do zapiekania. Piecz w temp. 200°C przez 50 minut.
  7. Gotową pieczeń podawaj na zimno lub gorąco z sosem tatarskim.

Recenzje

Chcesz ocenić przepis niczym prawdziwy krytyk kulinarny?
Tu jest miejsce dla Ciebie!

Komentarze:

Smakowała Ci potrawa? Chcesz podzielić się się swoją opinią?

Poznaj nasze propozycje pełne pomysłów, inspiracji, a jednocześnie tradycyjnego smaku: