Pieczeń rzymska

4/5 4 23 5 1
4/5 4 23 5 1
  • Przygotowanie: 22 min.

  • Oczekiwanie: 1 godz. 3 min.

  • Porcje: 6

składniki:

liczba porcji:

Przygotowanie:

  1. Zawartość torebki POMYSŁ NA… wymieszaj w 125 ml (ok.1/2 szkl.) letniej wody i pozostaw na 2-3 minuty.
  2. Po tym czasie masę połącz z mięsem.
  3. Oczyszczony kawałek pora gotuj 10 minut w osolonej wodzie, ostudź.
  4. Por owiń plastrami boczku, kiełbaski plastrami sera.
  5. Z mięsa uformuj prostokąt, ułóż por z boczkiem i kiełbaski z serem i zawiń całość tworząc pieczeń.
  6. Przełóż ją do formy do zapiekania. Piecz w temp. 200°C przez 50 minut.
  7. Gotową pieczeń podawaj na zimno lub gorąco z sosem tatarskim.

Komentarze:

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?