1

2

Przepisy

Sos tuńczykowo-kaparowy na białym winie

5/5 5 4 5 1

przygotowanie: 0 minut

porcje: 4 porcje

składniki:

Liczba porcji:

Przygotowanie:

  1. Tuńczyka odsącz, przełóż do naczynia i krótko miksuj.
  2. Następnie dodaj kapary i dalej miksuj.
  3. Do powstałej masy dodaj wino i majonez, dopraw solą i wymieszaj.
  4. Sos podawaj do wszelkiego rodzaju mięs. Najlepiej smakuje z pieczoną cielęciną.

Recenzje

Chcesz ocenić przepis niczym prawdziwy krytyk kulinarny i zbierać punkty w Społeczności WINIARY?
Tu jest miejsce dla Ciebie. Sprawdź zasady >>

Komentarze:

Smakowała Ci potrawa? Chcesz podzielić się swoją opinią na jej temat? Pamiętaj, iż dodając komentarz po zalogowaniu, zyskujesz punkty w Społeczności WINIARY.

Poznaj nasze propozycje pełne pomysłów, inspiracji, a jednocześnie tradycyjnego smaku: