1

2

Przepisy

Zupa krem z pieczarek

5/5

przygotowanie: 15 minut

porcje: 4 porcje

Aromatyczna, gęsta i przepyszna - zupa krem z pieczarek na Bulionie grzybowym. Bardzo prosta - wystarczy obrać, pokroić i ugotować cebulę, ziemniaki i pieczarki, dodać śmietanę, serek i natkę. Miksujemy, gotujemy, podajemy - z groszkiem ptysiowym lub drobnym makaronem. Dobrze komponuje się także z grzankami serowymi.

składniki:

Liczba porcji:

Przygotowanie:

  1. Ziemniaki, pieczarki i cebulę obierz i pokrój bardzo drobno.
  2. Wrzuć do wody razem z kostkami grzybowymi.
  3. Dodaj masło, mąkę ziemniaczaną i przyprawy.
  4. Zagotuj mieszając od czasu do czasu.
  5. Dodaj śmietanę, serek, natkę i zmiksuj.
  6. Zupę zagotuj.
  7. Podawaj z makaronem lub groszkiem ptysiowym.

Recenzje

Chcesz ocenić przepis niczym prawdziwy krytyk kulinarny?
Tu jest miejsce dla Ciebie!

Komentarze:

Smakowała Ci potrawa? Chcesz podzielić się się swoją opinią?

Poznaj nasze propozycje pełne pomysłów, inspiracji, a jednocześnie tradycyjnego smaku: