Dziękujemy za ocenę przepisu.

Dziękujemy za ocenę komentarza.

Strona główna » Przepisy kulinarne »

Zupa krem z pieczarek

  • czas Łączny czas: 15 min
  • porcji Porcji: 4
  • kalorie Kalorie: - kcal / 1 porcję

Aromatyczna, gęsta i przepyszna - zupa krem z pieczarek na Bulionie grzybowym. Bardzo prosta - wystarczy obrać, pokroić i ugotować cebulę, ziemniaki i pieczarki, dodać śmietanę, serek i natkę. Miksujemy, gotujemy, podajemy - z groszkiem ptysiowym lub drobnym makaronem. Dobrze komponuje się także z grzankami serowymi.

Smacznego!

Sposób przygotowania

  1. Ziemniaki, pieczarki i cebulę obierz i pokrój bardzo drobno.
  2. Wrzuć do wody razem z kostkami grzybowymi.
  3. Dodaj masło, mąkę ziemniaczaną i przyprawy.
  4. Zagotuj mieszając od czasu do czasu.
  5. Dodaj śmietanę, serek, natkę i zmiksuj.
  6. Zupę zagotuj.
  7. Podawaj z makaronem lub groszkiem ptysiowym.
Kalorie: - kcal / 4 porcję

Potrzebne składniki:

  • Bulion z grzybami leśnymi Domowa Kuchnia WINIARY (2 kostki)
  • przyprawa ZIARENKA SMAKU uniwersalne WINIARY (1 łyżeczka)
  • cebula (50 g)
  • masło (30 g)
  • mąka ziemniaczana (1 łyżka)
  • śmietana (100 ml)
  • ziemniaki (100 g)
  • pieczarki (150 g)
  • pieprz (0,5 łyżeczki)
  • sól (1 łyżeczka)
  • serek topiony bez dodatków (1 sztuka)
  • natka pietruszki (do smaku)
Alternate Text

Autor:

Prosto, domowo, pysznie – tymi zasadami kierujemy się wybierając przepisy specjalnie dla Ciebie i Twojej rodziny.

Przepisy tego autora »
Zachowaj przepis:
Poleć przepis:
Ocena: ★★★★★

Polecamy produkt

Podobne przepisy

Komentarze:

Podziel się przepisem ze znajomymi:
Alternate Text
Jesteś zalogowany jako:
Gość
  • Nikt jeszcze nie skomentował tego przepisu. Twój komentarz może być pierwszy!

Logowanie

Nie masz jescze konta ? zarejestruj się

Przypomnij hasło

Masz konto na facebooku lub gmail?

Facebook Google Open ID

Dodaj do książki kucharskiej

Zupa krem z pieczarek
-> Dodaj do nowej książki

Podziel się przepisem

Zupa krem z pieczarek

Wydrukuj przepis

Zupa krem z pieczarek

Zgłoś przepis do moderacji