1

2

Przepisy

Kulki mięsne z papryką

5/5 5 3 5 1

przygotowanie: 0 minut

porcje: 4 porcje

składniki:

Liczba porcji:

Przygotowanie:

  1. Obraną cebulę posiekaj.
  2. Pomidory sparz wrzątkiem, obierz ze skórki i pokrój na ćwiartki.
  3. Papryki podziel na ćwiartki, wydrąż, umyj, osącz i pokrój w pasemka (dł. 3 cm).
  4. Część oleju rozgrzej na patelni i zeszklij połowę posiekanej cebuli.
  5. Dodaj pokrojoną paprykę, krótko podsmaż, wlej Rosół rozpuszczony w szklance wrzątku, gotuj ok. 5 min.
  6. Następnie dodaj pomidory, przypraw solą, pieprzem i oregano, duś 15 min.
  7. Czosnek obierz, natkę umyj i drobno posiekaj.
  8. Rozgrzej resztę oleju, podsmaż resztę cebuli z wyciśniętym czosnkiem, odstaw do wystudzenia.
  9. Mięso wymieszaj z podsmażoną cebulą z czosnkiem i połową posiekanej natki.
  10. Dodaj jajko i tartą bułkę, wyrób na plastyczną masę.
  11. Dopraw solą, pieprzem i papryką.
  12. Z masy uformuj kulki.
  13. Smaż, obracając, na 3 łyżkach oleju przez ok. 10 min.
  14. Podawaj z warzywami, posypane natką.

Recenzje

Chcesz ocenić przepis niczym prawdziwy krytyk kulinarny i zbierać punkty w Społeczności WINIARY?
Tu jest miejsce dla Ciebie. Sprawdź zasady >>

Komentarze:

Smakowała Ci potrawa? Chcesz podzielić się swoją opinią na jej temat? Pamiętaj, iż dodając komentarz po zalogowaniu, zyskujesz punkty w Społeczności WINIARY.

Poznaj nasze propozycje pełne pomysłów, inspiracji, a jednocześnie tradycyjnego smaku: