Dziękujemy za ocenę przepisu.

Dziękujemy za ocenę komentarza.

Strona główna » Przepisy kulinarne »

Biszkopt z budyniem 'brzoskwiniowa fantazja'

  • czas Łączny czas: 30 min
  • porcji Porcji: 20
  • kalorie Kalorie: 221 kcal / 1 porcję

Słodki biszkopt z budyniem „brzoskwiniowa fantazja” to idealny pomysł na podwieczorek dla najbliższych. Jego przygotowanie zajmie Ci tylko pół godziny, a uśmiech na twarzy domowników pozostanie na długo po zjedzeniu tego pysznego deseru. Dla uzyskania najlepszego smaku użyj Budyń o smaku śmietankowym WINIARY.

Smacznego!

Sposób przygotowania

  1. Budyń wymieszaj z mąką, rozprowadź w 1 szklance mleka.
  2. Pozostałe mleko zagotuj z cukrem, dodaj rozprowadzony budyń, mieszając gotuj przez 30 sekund. Schłodź.
  3. Masło utrzyj na puszystą masę, dodając po łyżce budyniu.
  4. Jedną trzecią kremu odłóż do dekoracji.
  5. Galaretkę rozpuść w 300 ml gorącej wody. Schłodź.
  6. Cztery połówki brzoskwiń pokrój w kostkę i wymieszaj z kremem.
  7. Warstwy biszkoptu przełóż kremem. Boki posmaruj masą.
  8. Wierzch udekoruj brzoskwiniami i polej gęstniejącą galaretką.
Kalorie: 4420 kcal / 20 porcję

Potrzebne składniki:

Alternate Text

Autor:

Prosto, domowo, pysznie – tymi zasadami kierujemy się wybierając przepisy specjalnie dla Ciebie i Twojej rodziny.

Przepisy tego autora »
Zachowaj przepis:
Poleć przepis:
Ocena: ★★★★★

Polecamy produkt

Kup Teraz

Podobne przepisy

Komentarze:

Podziel się przepisem ze znajomymi:
Alternate Text
Jesteś zalogowany jako:
Gość
  • Nikt jeszcze nie skomentował tego przepisu. Twój komentarz może być pierwszy!

Logowanie

Nie masz jescze konta ? zarejestruj się

Przypomnij hasło

Masz konto na facebooku lub gmail?

Facebook Google Open ID

Dodaj do książki kucharskiej

Biszkopt z budyniem
-> Dodaj do nowej książki

Podziel się przepisem

Biszkopt z budyniem

Wydrukuj przepis

Biszkopt z budyniem

Zgłoś przepis do moderacji