1

2

Przepisy

Biszkopt z budyniem "brzoskwiniowa fantazja"

4/5

przygotowanie: 30 minut

porcje: 20 porcji

kalorie: 221 kcal / porcja

Słodki biszkopt z budyniem „brzoskwiniowa fantazja” to idealny pomysł na podwieczorek dla najbliższych. Jego przygotowanie zajmie Ci tylko pół godziny, a uśmiech na twarzy domowników pozostanie na długo po zjedzeniu tego pysznego deseru. Dla uzyskania najlepszego smaku użyj Budyń o smaku śmietankowym WINIARY.

składniki:

Liczba porcji:

Przygotowanie:

  1. Budyń wymieszaj z mąką, rozprowadź w 1 szklance mleka.
  2. Pozostałe mleko zagotuj z cukrem, dodaj rozprowadzony budyń, mieszając gotuj przez 30 sekund. Schłodź.
  3. Masło utrzyj na puszystą masę, dodając po łyżce budyniu.
  4. Jedną trzecią kremu odłóż do dekoracji.
  5. Galaretkę rozpuść w 300 ml gorącej wody. Schłodź.
  6. Cztery połówki brzoskwiń pokrój w kostkę i wymieszaj z kremem.
  7. Warstwy biszkoptu przełóż kremem. Boki posmaruj masą.
  8. Wierzch udekoruj brzoskwiniami i polej gęstniejącą galaretką.

Recenzje

Chcesz ocenić przepis niczym prawdziwy krytyk kulinarny?
Tu jest miejsce dla Ciebie!

Komentarze:

Smakowała Ci potrawa? Chcesz podzielić się się swoją opinią?

Poznaj nasze propozycje pełne pomysłów, inspiracji, a jednocześnie tradycyjnego smaku: