Kalafior zapiekany z warzywami

Oceń ten przepis!

5/5 5 45 5 1

Spodobał Ci się ten przepis!

  • Przygotowanie 20 min.

  • Oczekiwanie 48 min.

  • Porcje 6

5/5 5 45 5 1
  • Spodobał Ci się ten przepis!

składniki:

liczba porcji:

Przygotowanie:

  1. Kalafior ugotuj, osącz.
  2. Ziemniaki pokrój na ćwiartki, pomidory i grzyby w plasterki.
  3. Ziemniaki i pieczarki usmaż na oleju, wymieszaj z pomidorami.
  4. Przygotuj sos: zasmaż masło z mąką, wlej bulion, gotuj 5 minut.
  5. W sosie stop ser, dodaj śmietanę i 2 łyżki curry.
  6. Kalafior ułóż w żaroodpornym naczyniu, obłóż warzywami.
  7. Polej sosem, zapiekaj 20 minut w temp. 200°C.

Opis przepisu:

Kalafior zapiekany to doskonały pomysł na przyrządzenie tego warzywa w nieco inny sposób. Połączenie ziemniaków, pomidorów, topionego sera i grzybów, w kremowym sosie, to propozycja na obiad lub kolację. Sos dodatkowo przygotuj z użyciem Bulionu warzywnego WINIARY, dzięki czemu zyska na aromacie i będzie pyszny. Zapieczony w piekarniku kalafior podaj od razu po przygotowaniu, z ulubiona surówką.

Komentarze:

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?