Schab pieczony z borówkami

Oceń ten przepis!

4/5 4 9 5 1

Spodobał Ci się ten przepis!

  • Przygotowanie 15 min.

  • Oczekiwanie 2 godz. 50 min.

  • Porcje 6

4/5 4 9 5 1
  • Spodobał Ci się ten przepis!

składniki:

liczba porcji:

Przygotowanie:

  1. Mięso natrzyj przyprawą JARZYNKA, ziołami prowansalskimi i pieprzem.
  2. Odstaw na 2 godziny do lodówki.
  3. Naczynie do zapiekania posmaruj olejem, a następnie ułóż w nim schab.
  4. Rozgrzej piekarnik do 200°C, wstaw do niego schab i piecz pod przykryciem przez 50 minut.
  5. Przed końcem pieczenia dodaj do naczynia konfiturę z borówek i duś przez 10 minut, po 5 minutach polej mięso powstałym sosem.
  6. Jeśli sos jest zbyt rzadki możesz go zagęścić zawiesiną z wody i mąki ziemniaczanej - wymieszaj w tym celu płaską łyżeczkę mąki z 3 łyżkami wody i dodaj do sosu.
  7. Pieczeń podawaj na gorąco.

Opis przepisu:

Schab marynowany w przyprawie jarzynka WINIARY oraz ziołach prowansalskich, pieczony i podawany z sosem borówkowym. Soczysta, uczta dla podniebienia, która zachwyci każdego miłośnika mięs, podawanych w sposób wykwintny. Wypróbuj przepis na pożywny schab pieczony z borówkami.

Komentarze:

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?