Kurczak po chińsku

Oceń ten przepis!

5/5 5 17 5 1

Spodobał Ci się ten przepis!

  • Przygotowanie 30 min.

  • Oczekiwanie 35 min.

  • Porcje 4

5/5 5 17 5 1
  • Spodobał Ci się ten przepis!

składniki:

liczba porcji:

Przygotowanie:

  1. Filety pokrój w paski.
  2. Cebulę, pieczarki i selera obierz, paprykę dokłądnie umyj i oczyść z gniazd nasiennych.
  3. Na oleju smaż przez około 10 minut mięso, warzywa i pieczarki, często mieszając.
  4. Dodaj kostki rosołowe i 1,5 szklanki wody. Zagotuj, dopraw Przyprawą, pieprzem, papryką i curry.
  5. Mąkę ziemniaczaną rozprowadź w niewielkiej ilości zimnej wody, wymieszaj z potrawą.
  6. Przygotuj makaron według przepisu na opakowaniu. Odsącz.
  7. Przełóż makaron na patelnię z warzywami. Chwilę podgrzewaj. Podawaj zaraz po przygotowaniu.

Opis przepisu:

Egzotyczny kurczak po chińsku z makaronem ryżowym to pyszne, pożywne danie obiadowe, które można przygotować w domu z całkiem zwykłych produktów w około pół godziny. Podsmażamy mięso wraz z pieczarkami i warzywami (czerwoną papryką, cebulą, selerem), dodajemy Rosół drobiowy i doprawiamy Przyprawą do zup, sosów i sałatek, curry, pieprzem oraz szczyptą ostrej papryki. Podgrzewamy chwilę na patelni z ugotowanym osobno makaronem i... zapraszamy do stołu.

Komentarze:

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?