Gulasz z kurczaka

Oceń ten przepis!

5/5 5 51 5 1

Spodobał Ci się ten przepis!

  • Przygotowanie 37 min.

  • Oczekiwanie 10 min.

  • Porcje 4

5/5 5 51 5 1
  • Spodobał Ci się ten przepis!

składniki:

liczba porcji:

Przygotowanie:

  1. Rosół rozpuść w 1/4 szklankach wody.
  2. Cebule, czosnek, paprykę oczyść i pokrój w kostkę. Mięso umyj i również pokrój.
  3. Na rozgrzanej oliwie zeszklij cebule i czosnek. Dodaj mięso i podsmaż.
  4. Następnie dodaj kostkę rosołową i paprykę. Duś przez 10 minut.
  5. Pomidory pokrój, dodaj do mięsa razem z sokiem pomidorowym. Duś przez kolejne 10 minut.
  6. Podawaj z ryżem,. Przed podaniem posyp natką pietruszki.

Opis przepisu:

Apetyczny gulasz z kurczaka na Rosole drobiowym, z zieloną i czerwoną papryką, cebulą oraz pomidorami (z puszki lub świeżymi). Doprawiony nutką czosnku i tymiankiem, posypany natką. Doskonały z ryżem, w towarzystwie mizerii lub zielonej sałaty ze śmietanowym sosem.

Komentarze:

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?