1

2

Przepisy

Barszcz z fasolą i kapustą

4/5 4 12 5 1

przygotowanie: 25 minut

porcje: 4 porcje

309 calories kalorie: 309 kcal / porcja

Pożywna, gorąca zupa w pół godziny - czerwony barszcz z fasolą i kapustą. Wystarczy ugotować poszatkowaną białą kapustę, wysmażyć bez tłuszczu pokrojony boczek, otworzyć puszkę białej fasoli i połączyć wszystko z Barszczem czerwonym Nasza Specjalność. Jeszcze tylko kleks kwaśnej śmietany - i gotowe! Kto lubi, może zagęścić zupę ziemniakami puree.

składniki:

Liczba porcji:

Przygotowanie:

  1. Kapustę poszatkuj, ugotuj i odsącz.
  2. Barszcze ugotuj w 1 litrze wody, a następnie przecedź.
  3. Fasolkę odsącz z zalewy i przepłucz.
  4. Boczek drobno pokrój, usmaż na skwarki.
  5. Kapustę, fasolę i boczek dodaj do barszczu.
  6. Zupę dopraw śmietaną i podawaj.

Recenzje

Chcesz ocenić przepis niczym prawdziwy krytyk kulinarny i zbierać punkty w Społeczności WINIARY?
Tu jest miejsce dla Ciebie. Sprawdź zasady >>

Komentarze:

Smakowała Ci potrawa? Chcesz podzielić się swoją opinią na jej temat? Pamiętaj, iż dodając komentarz po zalogowaniu, zyskujesz punkty w Społeczności WINIARY.

Poznaj nasze propozycje pełne pomysłów, inspiracji, a jednocześnie tradycyjnego smaku: