Dziękujemy za ocenę przepisu.

Dziękujemy za ocenę komentarza.

Strona główna » Przepisy kulinarne »

Tort serowy na zimno

  • czas Łączny czas: - min
  • porcji Porcji: 8
  • kalorie Kalorie: - kcal / 1 porcję

Smacznego!

Sposób przygotowania

  1. Z podanych składników upiecz biszkopt w tortownicy.
  2. Zmielony ser rozetrzyj w donicy, dodaj gęstniejącą 1 galaretkę rozpuszczoną w 0,5 szklanki wody.
  3. Na końcu dodaj ubitą śmietanę.
  4. Delikatnie razem wymieszaj, wyłóż na biszkopt.
  5. Do masy serowej możesz dodać owoce sezonowe.
  6. Na wierzch wylej pozostałe 2 galaretki rozpuszczone w 700 ml wrzątku i ostudzone.
Kalorie: - kcal / 8 porcję

Potrzebne składniki:

  • jajko (6 sztuk)
  • cukier (5 łyżek)
  • mąka krupczatka (5 łyżek)
  • Proszek do pieczenia WINIARY (0,5 łyżeczki)
  • Galaretka o smaku cytrynowym WINIARY (3 opakowania)
  • cukier (0,5 szklanki)
  • śmietana 30% (0,5 l)

Komentarze:

Podziel się przepisem ze znajomymi:
Alternate Text
Jesteś zalogowany jako:
Gość
  • Nikt jeszcze nie skomentował tego przepisu. Twój komentarz może być pierwszy!

Logowanie

Nie masz jescze konta ? zarejestruj się

Przypomnij hasło

Masz konto na facebooku lub gmail?

Facebook Google Open ID

Dodaj do książki kucharskiej

Tort serowy na zimno
-> Dodaj do nowej książki

Podziel się przepisem

Tort serowy na zimno

Wydrukuj przepis

Tort serowy na zimno

Zgłoś przepis do moderacji