1

2

Przepisy

Tort serowy na zimno

4/5 4 9 5 1

przygotowanie: 0 minut

porcje: 8 porcji

składniki:

Liczba porcji:

Przygotowanie:

  1. Z podanych składników upiecz biszkopt w tortownicy.
  2. Zmielony ser rozetrzyj w donicy, dodaj gęstniejącą 1 galaretkę rozpuszczoną w 0,5 szklanki wody.
  3. Na końcu dodaj ubitą śmietanę.
  4. Delikatnie razem wymieszaj, wyłóż na biszkopt.
  5. Do masy serowej możesz dodać owoce sezonowe.
  6. Na wierzch wylej pozostałe 2 galaretki rozpuszczone w 700 ml wrzątku i ostudzone.

Recenzje

Chcesz ocenić przepis niczym prawdziwy krytyk kulinarny i zbierać punkty w Społeczności WINIARY?
Tu jest miejsce dla Ciebie. Sprawdź zasady >>

Komentarze:

Smakowała Ci potrawa? Chcesz podzielić się swoją opinią na jej temat? Pamiętaj, iż dodając komentarz po zalogowaniu, zyskujesz punkty w Społeczności WINIARY.

Poznaj nasze propozycje pełne pomysłów, inspiracji, a jednocześnie tradycyjnego smaku: