1

2

Przepisy

Roladki w galarecie

5/5 5 2 5 1

przygotowanie: 15 minut

oczekiwanie: 120 minut

porcje: 4 porcje

350 calories kalorie: 350 kcal / porcja

Roladki w galarecie możesz z powodzeniem podawać swoim gościom podczas rodzinnych spotkań, uroczystości czy przyjęć. To wykwintna przystawka – pokrojone w kostkę jajko mieszamy z Majonezem Lekkim WINIARY, chrzanem i pieprzem, a następnie smarujemy plastry szynki gotową pastą jajeczną. Szynkę zwijamy w rulony i dekorujemy natką pietruszki. Eleganckie roladki z szynki zalewamy aromatyczną galaretą. Roladki w galarecie gotowe!

składniki:

Liczba porcji:

Przygotowanie:

  1. Żelatynę namocz w 4 łyżkach zimnej wody.
  2. Wodę (0,5 litra) zagotuj z cukrem, solą i przyprawami.
  3. Dodaj namoczoną żelatynę. Zagotuj i odstaw do ostudzenia.
  4. Jajka obierz ze skorupek i drobno posiekaj.
  5. Wymieszaj jajka z Majonezem, chrzanem i pieprzem.
  6. Plastry szynki posmaruj pastą jajeczną. Zawiń w rulon.
  7. Ułóż rulony na półmisku, udekoruj natką pietruszki i zalej tężejącą galaretką.

Recenzje

Chcesz ocenić przepis niczym prawdziwy krytyk kulinarny i zbierać punkty w Społeczności WINIARY?
Tu jest miejsce dla Ciebie. Sprawdź zasady >>

Komentarze:

Smakowała Ci potrawa? Chcesz podzielić się swoją opinią na jej temat? Pamiętaj, iż dodając komentarz po zalogowaniu, zyskujesz punkty w Społeczności WINIARY.

Poznaj nasze propozycje pełne pomysłów, inspiracji, a jednocześnie tradycyjnego smaku: