Dziękujemy za ocenę przepisu.

Dziękujemy za ocenę komentarza.

Strona główna » Przepisy kulinarne »

Roladki w galarecie

  • Roladki w galarecie
  • czas Łączny czas: 135 min (Przygotowanie: 15 min Oczekiwanie 120 min)
  • porcji Porcji: 4
  • kalorie Kalorie: 350 kcal / 1 porcję

Eleganckie ruloniki z plastrów szynki, nadziewane masą jajeczno-majonezową z chrzanem, w aromatycznej galarecie.

Smacznego!

Sposób przygotowania

  1. Żelatynę namocz w 4 łyżkach zimnej wody.
  2. Wodę (0,5 litra) zagotuj z cukrem, solą i przyprawami.
  3. Dodaj namoczoną żelatynę. Zagotuj i odstaw do ostudzenia.
  4. Jajka obierz ze skorupek i drobno posiekaj.
  5. Wymieszaj jajka z Majonezem, chrzanem i pieprzem.
  6. Plastry szynki posmaruj pastą jajeczną. Zawiń w rulon.
  7. Ułóż rulony na półmisku, udekoruj natką pietruszki i zalej tężejącą galaretką.
Kalorie: 350 kcal / 4 porcję

Potrzebne składniki:

  • Majonez Lekki WINIARY (2 łyżki)
  • Żelatyna WINIARY (4 łyżeczki)
  • szynka (8 plastrów)
  • jajko ugotowane na twardo (4 sztuki)
  • cukier (1 łyżeczka)
  • starty chrzan (1 łyżka)
  • ocet (1 łyżka)
  • natka pietruszki (do dekoracji)
  • ziele angielskie (4 ziarenka)
  • liść laurowy (1 sztuka)
  • sól (1 szczypta)
  • pieprz (1 szczypta)
Alternate Text

Autor:

Prosto, domowo, pysznie – tymi zasadami kierujemy się wybierając przepisy specjalnie dla Ciebie i Twojej rodziny.

Przepisy tego autora »
Zachowaj przepis:
Poleć przepis:
Ocena: ★★★★★

Polecamy produkt

Kup Teraz

Podobne przepisy

Komentarze:

Podziel się przepisem ze znajomymi:
Alternate Text
Jesteś zalogowany jako:
Gość
  • Nikt jeszcze nie skomentował tego przepisu. Twój komentarz może być pierwszy!

Logowanie

Nie masz jescze konta ? zarejestruj się

Przypomnij hasło

Masz konto na facebooku lub gmail?

Facebook Google Open ID

Dodaj do książki kucharskiej

Roladki w galarecie
-> Dodaj do nowej książki

Podziel się przepisem

Roladki w galarecie

Wydrukuj przepis

Roladki w galarecie

Zgłoś przepis do moderacji