1

2

Przepisy

Roladki w galarecie

5/5

przygotowanie: 15 minut

oczekiwanie: 120 minut

porcje: 4 porcje

kalorie: 350 kcal / porcja

Eleganckie ruloniki z plastrów szynki, nadziewane masą jajeczno-majonezową z chrzanem, w aromatycznej galarecie.

składniki:

Liczba porcji:

Przygotowanie:

  1. Żelatynę namocz w 4 łyżkach zimnej wody.
  2. Wodę (0,5 litra) zagotuj z cukrem, solą i przyprawami.
  3. Dodaj namoczoną żelatynę. Zagotuj i odstaw do ostudzenia.
  4. Jajka obierz ze skorupek i drobno posiekaj.
  5. Wymieszaj jajka z Majonezem, chrzanem i pieprzem.
  6. Plastry szynki posmaruj pastą jajeczną. Zawiń w rulon.
  7. Ułóż rulony na półmisku, udekoruj natką pietruszki i zalej tężejącą galaretką.

Recenzje

Chcesz ocenić przepis niczym prawdziwy krytyk kulinarny?
Tu jest miejsce dla Ciebie!

Komentarze:

Smakowała Ci potrawa? Chcesz podzielić się się swoją opinią?

Poznaj nasze propozycje pełne pomysłów, inspiracji, a jednocześnie tradycyjnego smaku: