Dziękujemy za ocenę przepisu.

Dziękujemy za ocenę komentarza.

Strona główna » Przepisy kulinarne »

Roladki w galarecie

  • Roladki w galarecie
  • czas Łączny czas: 135 min (Przygotowanie: 15 min Oczekiwanie 120 min)
  • porcji Porcji: 4
  • kalorie Kalorie: 350 kcal / 1 porcję

Eleganckie ruloniki z plastrów szynki, nadziewane masą jajeczno-majonezową z chrzanem, w aromatycznej galarecie.

Smacznego!

Sposób przygotowania

  1. Żelatynę namocz w 4 łyżkach zimnej wody.
  2. Wodę (0,5 litra) zagotuj z cukrem, solą i przyprawami.
  3. Dodaj namoczoną żelatynę. Zagotuj i odstaw do ostudzenia.
  4. Jajka obierz ze skorupek i drobno posiekaj.
  5. Wymieszaj jajka z Majonezem, chrzanem i pieprzem.
  6. Plastry szynki posmaruj pastą jajeczną. Zawiń w rulon.
  7. Ułóż rulony na półmisku, udekoruj natką pietruszki i zalej tężejącą galaretką.
Konkurs Daj słoikom drugie życie
Kalorie: 1400 kcal / 4 porcję

Potrzebne składniki:

Alternate Text

Autor:

Prosto, domowo, pysznie – tymi zasadami kierujemy się wybierając przepisy specjalnie dla Ciebie i Twojej rodziny.

Przepisy tego autora »
Zachowaj przepis:
Poleć przepis:
Ocena: ★★★★★

Polecamy produkt

Kup Teraz

Podobne przepisy

Komentarze:

Podziel się przepisem ze znajomymi:
Alternate Text
Jesteś zalogowany jako:
Gość
  • Nikt jeszcze nie skomentował tego przepisu. Twój komentarz może być pierwszy!

Logowanie

Nie masz jescze konta ? zarejestruj się

Przypomnij hasło

Masz konto na facebooku lub gmail?

Facebook Google Open ID

Dodaj do książki kucharskiej

Roladki w galarecie
-> Dodaj do nowej książki

Podziel się przepisem

Roladki w galarecie

Wydrukuj przepis

Roladki w galarecie

Zgłoś przepis do moderacji