składniki:
liczba porcji:


Przygotowanie:
- Filety umyj, zalej zimną wodą, mocz 1 godzinę , odsącz.
- Skrop octem lub sokiem z cytryny.
- Pokrój w kostkę, połącz z Majonezem Dekoracyjnym WINIARY, a następnie ułóż na środku półmiska.
- Cebule obierz, posiekaj i ułóż wokół śledzi.
- Następnie ułóż dookoła pokrojone w kostkę grzyby i ogórki.
- Całość udekoruj świeżym koperkiem lub natką pietruszki.
Opis przepisu:
Autor: WINIARY
Przygotowanie wielu potraw ze śledzia nie wymaga poświęcenia zbyt dużej ilości czasu, a ich smak zawsze jest gwarantem sukcesu. Nie inaczej będzie, gdy przygotujesz tatar ze śledzia. To nie tylko smaczne, ale i efektowne danie będzie doskonałą przystawką czy też przekąską na święta i na inne uroczystości. Podane z odrobiną Majonezu Dekoracyjnego WINIARY, siekaną drobno cebulką, grzybkami marynowanymi oraz konserwowym ogórkiem podbije każde podniebienie.
Nasz przepis na tatar ze śledzia to wyjątkowo prosty sposób na podanie tej ryby. Zacznij od umycia filetów. Następnie zalej je zimną wodą i mocz w niej przez około godzinę, po czym odsącz. Skrop filety octem albo sokiem z cytryny.
Pokrój je w niedużą kostkę i połącz z 2 łyżkami Majonezu Dekoracyjnego WINIARY. Ułóż rybę na środku półmiska. Obierz cebulę, posiekaj ją drobno i ułóż wokół śledzi. Tę samą czynność powtórz z grzybkami i ogórkami konserwowymi. Na koniec tatar ze śledzi udekoruj posiekanym koperkiem lub świeżą natką pietruszki.
Tak podany śledź to gratka dla każdego miłośnika ryb, ale też dla osób, które nie przepadają za tradycyjnym tatarem. Warto go przygotować na dowolną okazję. Świetnie sprawdzi się na świątecznym stole, ale nie powinno go też zabraknąć na przyjęciu andrzejkowym czy sylwestrowym.
Komentarze:
Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?
Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?