Tatar ze śledzi

Oceń ten przepis!

4/5 4 34 5 1

Spodobał Ci się ten przepis!

  • Przygotowanie 28 min.

  • Oczekiwanie 1 godz.

  • Porcje 4

4/5 4 34 5 1
  • Spodobał Ci się ten przepis!

składniki:

liczba porcji:

Przygotowanie:

  1. Filety umyj, zalej zimną wodą, mocz 1 godzinę , odsącz.
  2. Skrop octem lub sokiem z cytryny.
  3. Pokrój w kostkę, połącz z Majonezem Dekoracyjnym WINIARY, a następnie ułóż na środku półmiska.
  4. Cebule obierz, posiekaj i ułóż wokół śledzi.
  5. Następnie ułóż dookoła pokrojone w kostkę grzyby i ogórki.
  6. Całość udekoruj świeżym koperkiem lub natką pietruszki.

Opis przepisu:

Chciałabyś stworzyć potrawę ze śledzia? Najlepiej taką, która nie wymaga zbyt dużo czasu, a jej przygotowanie będzie pewnikiem sukcesu? Bardzo dekoracyjny i smaczny tatar ze śledzia w majonezie, z drobno krojoną cebulką, grzybkami marynowanymi i konserwowym ogórkiem to nie lada gratka dla wszystkich miłośników ryb. Sprawdź nasz przepis na tatara ze śledzia!

Komentarze:

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?

  • grazyna17
    zrobię, skomentuję - przepis jest ciekawy i prawdopodobnie dzięki takiej formie potrawy ze śledzi polubią je nawet ci, którzy omijają te ryby z daleka. Żałuję, że nie znalazłam tego przepisu przed wigilią, ale jest też plus - jak teraz wypróbuję, na następną wigilię nie bedzie to jużtylko eksperyment, pozdrawiam, Grażyna

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?