Dziękujemy za ocenę przepisu.

Dziękujemy za ocenę komentarza.

Strona główna » Przepisy kulinarne »

Dip czosnkowy

  • Dip czosnkowy
  • czas Łączny czas: 5 min
  • porcji Porcji: 6
  • kalorie Kalorie: 76 kcal / 1 porcję

Domowy dip czosnkowy każdy doprawi sobie tak, jak lubi - najważniejsze są tu proporcje podstawowych składników: Majonezu Dekoracyjnego, jogurtu, keczupu i musztardy. Czosnek, sól oraz ewentualnie inne zioła dodajemy zgodnie z własnymi upodobaniami. Jeśli podajemy dip do pieczonych ziemniaków, można doprawić go tymiankiem, rozmarynem i majerankiem, a do koktajlowych pomidorków lepszy będzie z bazylią i oregano.

Smacznego!

Sposób przygotowania

  1. Jogurt wlej do schłodzonej salaterki.
  2. Czosnek zetrzyj na drobnej tarce lub wyciśnij i dodaj do jogurtu, posyp szczyptą soli czosnkowej.
  3. Dodaj majonez, ketchup, musztardę, dokładnie i długo mieszaj, by całość osiągnęła jednolitą konsystencję.
  4. Na końcu dodaj do smaku suszone oregano i bazylię - co nie jest konieczne.
  5. Wstaw na 20 minut do lodówki lub podawaj w temperaturze pokojowej.
Konkurs Daj słoikom drugie życie
Kalorie: 456 kcal / 6 porcję

Potrzebne składniki:

Alternate Text

Autor:

Prosto, domowo, pysznie – tymi zasadami kierujemy się wybierając przepisy specjalnie dla Ciebie i Twojej rodziny.

Przepisy tego autora »
Zachowaj przepis:
Poleć przepis:
Ocena: ★★★★★

Polecamy produkt

Kup Teraz

Podobne przepisy

Komentarze:

Podziel się przepisem ze znajomymi:
Alternate Text
Jesteś zalogowany jako:
Gość
  • Nikt jeszcze nie skomentował tego przepisu. Twój komentarz może być pierwszy!

Logowanie

Nie masz jescze konta ? zarejestruj się

Przypomnij hasło

Masz konto na facebooku lub gmail?

Facebook Google Open ID

Dodaj do książki kucharskiej

Dip czosnkowy
-> Dodaj do nowej książki

Podziel się przepisem

Dip czosnkowy

Wydrukuj przepis

Dip czosnkowy

Zgłoś przepis do moderacji