Dip czosnkowy

5/5 5 10 5 1
5/5 5 10 5 1
  • Przygotowanie: 17 min.

  • Oczekiwanie: 20 min.

  • Porcje: 6

składniki:

liczba porcji:

Przygotowanie:

  1. Jogurt wlej do schłodzonej salaterki.
  2. Czosnek zetrzyj na drobnej tarce lub wyciśnij i dodaj do jogurtu, posyp szczyptą soli czosnkowej.
  3. Dodaj majonez, ketchup, musztardę, dokładnie i długo mieszaj, by całość osiągnęła jednolitą konsystencję.
  4. Na końcu dodaj do smaku suszone oregano i bazylię - co nie jest konieczne.
  5. Wstaw na 20 minut do lodówki lub podawaj w temperaturze pokojowej.

Opis przepisu:

Domowy dip czosnkowy każdy doprawi sobie tak, jak lubi - najważniejsze są tu proporcje podstawowych składników: Majonezu Dekoracyjnego, jogurtu, keczupu i musztardy. Czosnek, sól oraz ewentualnie inne zioła dodajemy zgodnie z własnymi upodobaniami. Jeśli podajemy dip do pieczonych ziemniaków, można doprawić go tymiankiem, rozmarynem i majerankiem, a do koktajlowych pomidorków lepszy będzie z bazylią i oregano.

Komentarze:

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?