1

2

Przepisy

Dip czosnkowy

5/5

przygotowanie: 5 minut

porcje: 6 porcji

kalorie: 76 kcal / porcja

Domowy dip czosnkowy każdy doprawi sobie tak, jak lubi - najważniejsze są tu proporcje podstawowych składników: Majonezu Dekoracyjnego, jogurtu, keczupu i musztardy. Czosnek, sól oraz ewentualnie inne zioła dodajemy zgodnie z własnymi upodobaniami. Jeśli podajemy dip do pieczonych ziemniaków, można doprawić go tymiankiem, rozmarynem i majerankiem, a do koktajlowych pomidorków lepszy będzie z bazylią i oregano.

składniki:

Liczba porcji:

Przygotowanie:

  1. Jogurt wlej do schłodzonej salaterki.
  2. Czosnek zetrzyj na drobnej tarce lub wyciśnij i dodaj do jogurtu, posyp szczyptą soli czosnkowej.
  3. Dodaj majonez, ketchup, musztardę, dokładnie i długo mieszaj, by całość osiągnęła jednolitą konsystencję.
  4. Na końcu dodaj do smaku suszone oregano i bazylię - co nie jest konieczne.
  5. Wstaw na 20 minut do lodówki lub podawaj w temperaturze pokojowej.

Recenzje

Chcesz ocenić przepis niczym prawdziwy krytyk kulinarny?
Tu jest miejsce dla Ciebie!

Komentarze:

Smakowała Ci potrawa? Chcesz podzielić się się swoją opinią?

Poznaj nasze propozycje pełne pomysłów, inspiracji, a jednocześnie tradycyjnego smaku: