Bananowiec bez pieczenia | WINIARY

Oceń ten przepis!

4/5 4 69 5 1

Spodobał Ci się ten przepis!

  • Przygotowanie 40 min.

  • Oczekiwanie 2 godz.

  • Porcje 24

4/5 4 69 5 1
  • Spodobał Ci się ten przepis!

składniki:

liczba porcji:

Przygotowanie:

  1. Galaretki cytrynowe rozprowadź w 2 szklankach gorącej wody. Wystudź.
  2. Tortownicę wyłóż biszkoptami.
  3. Obierz banany, cztery zetrzyj na tarce, a jeden pokrój na plasterki i pozostaw do dekoracji.
  4. Żółtko utrzyj z masłem i cukrem. Połącz z galaretkami cytrynowymi i bananami.
  5. Masę przełóż do tortownicy. Wstaw do lodówki na 1 godz. Po zastygnięciu udekoruj plasterkami banana.
  6. Galaretkę pomarańczową rozprowadź w jednej szklance gorącej wody. Wystudź.
  7. Bananowiec zalej tężejącą galaretką. Wstaw do lodówki do zastygnięcia.
  8. Po godzinie ciasto będzie gotowe do jedzenia. Smacznego!

Opis przepisu:

Chłodny bananowiec będzie jak znalazł w gorące letnie dni, ale nie tylko! Możesz go przyrządzić na przyjęcie dla Twojego dziecka, spotkanie ze znajomymi lub bez okazji, jeśli akurat masz ochotę na coś słodkiego. Galaretka o smaku pomarańczowym WINIARY przełamie smak bananów tworząc wspaniałą kompozycję smakową.

Komentarze:

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?