Bananowiec bez pieczenia | WINIARY

4/5 4 60 5 1

przygotowanie: 40 min

oczekiwanie: 2 h

porcje: 24 porcje

138 calories kalorie: 138 kcal / porcja

Chłodny bananowiec będzie jak znalazł w gorące letnie dni, ale nie tylko! Możesz go przyrządzić na przyjęcie dla Twojego dziecka, spotkanie ze znajomymi lub bez okazji, jeśli akurat masz ochotę na coś słodkiego. Galaretka o smaku pomarańczowym WINIARY przełamie smak bananów tworząc wspaniałą kompozycję smakową.

składniki:

Liczba porcji:

Przygotowanie:

  1. Galaretki cytrynowe rozprowadź w 2 szklankach gorącej wody. Wystudź.
  2. Tortownicę wyłóż biszkoptami.
  3. Obierz banany, cztery zetrzyj na tarce, a jeden pokrój na plasterki i pozostaw do dekoracji.
  4. Żółtko utrzyj z masłem i cukrem. Połącz z galaretkami cytrynowymi i bananami.
  5. Masę przełóż do tortownicy. Wstaw do lodówki na 1 godz. Po zastygnięciu udekoruj plasterkami banana.
  6. Galaretkę pomarańczową rozprowadź w jednej szklance gorącej wody. Wystudź.
  7. Bananowiec zalej tężejącą galaretką. Wstaw do lodówki do zastygnięcia.
  8. Po godzinie ciasto będzie gotowe do jedzenia. Smacznego!

1 wskazówka do przepisu

  • Bożena
    Ja używam zamiast masła serek albo jogurt .

Recenzje

Chcesz ocenić przepis niczym prawdziwy krytyk kulinarny i zbierać punkty w Społeczności WINIARY?
Tu jest miejsce dla Ciebie. Sprawdź zasady >>

Komentarze:

Smakowała Ci potrawa? Chcesz podzielić się swoją opinią na jej temat? Pamiętaj, iż dodając komentarz po zalogowaniu, zyskujesz punkty w Społeczności WINIARY.