Dziękujemy za ocenę przepisu.

Dziękujemy za ocenę komentarza.

Strona główna » Przepisy kulinarne »

Bananowiec

Bananowiec
  • Bananowiec
  • Bananowiec
  • Bananowiec
  • Obierz banany, cztery zetrzyj na tarce, a jeden pokrój na plasterki i pozostaw do dekoracji.
  • Masę przełóż do tortownicy.
  • Bananowiec
  • Bananowiec
  • Bananowiec
  • Obierz banany, cztery zetrzyj na tarce, a jeden pokrój na plasterki i pozostaw do dekoracji.
  • Masę przełóż do tortownicy.
  • czas Łączny czas: 110 min (Przygotowanie: 50 min Oczekiwanie 60 min)
  • porcji Porcji: 24
  • kalorie Kalorie: 138 kcal / 1 porcję

Chłodny bananowiec będzie jak znalazł w gorące letnie dni, ale nie tylko! Możesz go przyrządzić na przyjęcie dla Twojego dziecka, spotkanie ze znajomymi lub bez okazji, jeśli akurat masz ochotę na coś słodkiego. Galaretka o smaku pomarańczowym WINIARY przełamie smak bananów tworząc wspaniałą kompozycję smakową.

Smacznego!

Sposób przygotowania

  1. Galaretki cytrynowe rozprowadź w 2 szklankach gorącej wody. Wystudź.
  2. Tortownicę wyłóż biszkoptami.
  3. Obierz banany, cztery zetrzyj na tarce, a jeden pokrój na plasterki i pozostaw do dekoracji.
  4. Żółtko utrzyj z masłem i cukrem.
  5. Połącz z galaretkami cytrynowymi i bananami.
  6. Masę przełóż do tortownicy.
  7. Wstaw do lodówki na 1 godz.
  8. Po zastygnięciu udekoruj plasterkami banana.
  9. Galaretkę pomarańczową rozprowadź w jednej szklance gorącej wody. Wystudź.
  10. Bananowiec zalej tężejącą galaretką.
  11. Wstaw do lodówki do zastygnięcia.
  12. Po godzinie ciasto będzie gotowe do jedzenia. Smacznego!
Kalorie: 138 kcal / 24 porcję

Potrzebne składniki:

  • Galaretka o smaku cytrynowym WINIARY (2 opakowania)
  • Galaretka o smaku pomarańczowym WINIARY (1 opakowanie)
  • biszkopty (1 opakowanie)
  • banany (5 sztuk)
  • żółtko (1 sztuka)
  • masło (150 g)
  • cukier puder (0,5 szklanki)
Alternate Text

Autor:

Prosto, domowo, pysznie – tymi zasadami kierujemy się wybierając przepisy specjalnie dla Ciebie i Twojej rodziny.

Przepisy tego autora »
Zachowaj przepis:
Poleć przepis:
Ocena: ★★★★★

Polecamy produkt

Kup Teraz

Podobne przepisy

Komentarze:

Podziel się przepisem ze znajomymi:
Alternate Text
Jesteś zalogowany jako:
Gość
  • 16 lipca 2014
    Angelika7777

    a czy ktoś mi powie po co to jajko i masło?? bo tak ogólnie super przepis i na pewno go zrobie na weekendzik ;-)

    +0
  • 16 maja 2014
    lunera

    Mi prawdopodobnie się nie udał :( Masa wyszła za rzadka tak mi się wydaje

    +0
  • 7 marca 2014
    Patison

    dla mnie bananowiec to babka, ale ten przepis też warto wypróbować!

    +0
  • 2 stycznia 2014
    iziona

    Wspaniały deser

    +0
  • 31 października 2010
    AMORAWSKI

    Zawsze wychodzi! I jest pycha!!!!!!!!!

    +0

Logowanie

Nie masz jescze konta ? zarejestruj się

Przypomnij hasło

Masz konto na facebooku lub gmail?

Facebook Google Open ID

Dodaj do książki kucharskiej

Bananowiec
-> Dodaj do nowej książki

Podziel się przepisem

Bananowiec

Wydrukuj przepis

Bananowiec

Zgłoś przepis do moderacji