1

2

Przepisy

Kotleciki a la gołąbki

5/5 5 9 5 1

przygotowanie: 0 minut

porcje: 4 porcje

Kto z nas nie lubi gołąbków? To ryżowo-mięsne danie często kojarzy nam się z domem rodzinnym i przysmakami babci. Przyrządzenie klasycznych gołąbków zajmuje niestety sporo czasu, ale my wiemy jak temu zaradzić. Przedstawiamy alternatywny przepis na kotleciki a la gołąbki, których przygotowanie zajmie kilka chwil. Do ich przygotowania potrzebujemy tradycyjnych składników na gołąbki, które mieszając razem, uformujemy w kotleciki. Tak przygotowany farsz zapiekamy bez zawijania w sosie pomidorowym, tworząc pyszne dania zbliżone do babcinych gołąbków.

składniki:

Liczba porcji:

Przygotowanie:

  1. Kapustę drobno poszatkuj, posól i odstaw.
  2. Gdy puści sok odciśnij, a następnie wymieszaj z mielonym mięsem, mąką ziemniaczaną i jajami, dodaj ZIARENKA SMAKU.
  3. Z masy uformuj małe okrągłe kotleciki, obtocz je w tartej bułce i obsmaż na rozgrzanym tłuszczu.
  4. Następnie przełóż kotlety do rondla, podlej niewielką ilością wrzątku i duś.
  5. Pod koniec duszenia wlej sos zrobiony z przecieru pomidorowego, mąki i śmietany.

Recenzje

Chcesz ocenić przepis niczym prawdziwy krytyk kulinarny i zbierać punkty w Społeczności WINIARY?
Tu jest miejsce dla Ciebie. Sprawdź zasady >>

Komentarze:

Smakowała Ci potrawa? Chcesz podzielić się swoją opinią na jej temat? Pamiętaj, iż dodając komentarz po zalogowaniu, zyskujesz punkty w Społeczności WINIARY.

Poznaj nasze propozycje pełne pomysłów, inspiracji, a jednocześnie tradycyjnego smaku: