Dziękujemy za ocenę przepisu.

Dziękujemy za ocenę komentarza.

Strona główna » Przepisy kulinarne »

Śledzie z jabłkami

Śledzie z jabłkami
  • Śledzie z jabłkami
  • Śledzie z jabłkami
  • Śledzie z jabłkami
  • Śledzie z jabłkami
  • Śledzie z jabłkami
  • Śledzie z jabłkami
  • czas Łączny czas: 95 min (Przygotowanie: 35 min Oczekiwanie 60 min)
  • porcji Porcji: 4
  • kalorie Kalorie: 335 kcal / 1 porcję

Wyjątkowo dekoracyjna przystawka – filety śledziowe z tartym jabłkiem oraz dwoma rodzajami sosu majonezowego: białym i różowym.

Smacznego!

Sposób przygotowania

  1. Filety śledziowe umyj i zalej zimną wodą, odstaw na 1 godzinę, odsącz, podziel na kawałki.
  2. Jabłka obierz, zetrzyj na tarce o dużych oczkach, skrop sokiem z cytryny, podziel na dwie części. Do jednej części dodaj sok z marchwi.
  3. Dwie łyżki Majonezu połącz z jogurtem. Pozostały Majonez połącz z ketchupem.
  4. W salaterce układaj warstwami: jedną część śledzi, jabłka z sokiem z marchwi, Majonez z jogurtem, następną warstwę śledzi i pozostałe jabłka.
  5. Całość polej Majonezem z ketchupem.
Konkurs Daj słoikom drugie życie
Kalorie: 1340 kcal / 4 porcję

Potrzebne składniki:

Alternate Text

Autor:

Prosto, domowo, pysznie – tymi zasadami kierujemy się wybierając przepisy specjalnie dla Ciebie i Twojej rodziny.

Przepisy tego autora »
Zachowaj przepis:
Poleć przepis:
Ocena: ★★★★★

Polecamy produkt

Kup Teraz

Podobne przepisy

Komentarze:

Podziel się przepisem ze znajomymi:
Alternate Text
Jesteś zalogowany jako:
Gość
  • Nikt jeszcze nie skomentował tego przepisu. Twój komentarz może być pierwszy!

Logowanie

Nie masz jescze konta ? zarejestruj się

Przypomnij hasło

Masz konto na facebooku lub gmail?

Facebook Google Open ID

Dodaj do książki kucharskiej

Śledzie z jabłkami
-> Dodaj do nowej książki

Podziel się przepisem

Śledzie z jabłkami

Wydrukuj przepis

Śledzie z jabłkami

Zgłoś przepis do moderacji