1

2

Przepisy

Śledzie z jabłkami

3/5

przygotowanie: 35 minut

oczekiwanie: 60 minut

porcje: 4 porcje

kalorie: 335 kcal / porcja


Wyjątkowo dekoracyjna przystawka – śledzie z jabłkami z dodatkiem soków z marchwi i cytryny. W salaterce układamy warstwowo: jedną część umytych i osuszonych filetów śledziowych, porcję startych jabłek, sos majonezowy, kolejną porcję śledzi i resztę jabłek. Do przygotowania sosu majonezowego, podawanego do śledzi z jabłkami, polecamy Majonez Dekoracyjny WINIARY

składniki:

Liczba porcji:

Przygotowanie:

  1. Filety śledziowe umyj i zalej zimną wodą, odstaw na 1 godzinę, odsącz, podziel na kawałki.
  2. Jabłka obierz, zetrzyj na tarce o dużych oczkach, skrop sokiem z cytryny, podziel na dwie części. Do jednej części dodaj sok z marchwi.
  3. Dwie łyżki Majonezu połącz z jogurtem. Pozostały Majonez połącz z ketchupem.
  4. W salaterce układaj warstwami: jedną część śledzi, jabłka z sokiem z marchwi, Majonez z jogurtem, następną warstwę śledzi i pozostałe jabłka.
  5. Całość polej Majonezem z ketchupem.

Recenzje

Chcesz ocenić przepis niczym prawdziwy krytyk kulinarny?
Tu jest miejsce dla Ciebie!

Komentarze:

Smakowała Ci potrawa? Chcesz podzielić się się swoją opinią?

Poznaj nasze propozycje pełne pomysłów, inspiracji, a jednocześnie tradycyjnego smaku: