1

2

Przepisy

Muffiny - babeczki

4/5 4 21 5 1

przygotowanie: 0 minut

porcje: 6 porcji

Przysmak na deser: maślane muffinki z cynamonem, migdałami i Cukrem wanilinowym WINIARY. Maślane muffinki z nutką cynamonu rosną pięknie na Proszku do pieczenia WINIARY, a wyjątkowy smak nadają im zmielone migdały i słodkie kropelki czekolady. Trzeba tylko pamiętać, aby suche i mokre składniki wymieszać na niezbyt gładką masę - dzięki temu ciasto na maślane muffinki będzie bardziej puszyste. Wystudzone muffinki posypujemy cukrem pudrem, a na wyjątkowe okazje możemy udekorować je odrobiną deserowej czekolady z likierem miętowym i podprażonymi lekko płatkami migdałów.

składniki:

Liczba porcji:

Przygotowanie:

  1. Masło utrzyj z cukrem i solą aż do uzyskania jednolitej konsystencji.
  2. Dodawaj po jednym jajku.
  3. Mąkę przesiej z proszkiem do pieczenia i cynamonem, dodaj do ciasta i wymieszaj.
  4. Pod koniec ucierania dodaj czekoladowe kropelki i migdały mielone.
  5. Ciasto wyłóż do papierowych foremek lub natłuszczonych blaszanych form.
  6. Piecz w temp. 175°C przez ok. 30 min.
  7. Wystudzone muffiny posyp cukrem pudrem.

Recenzje

Chcesz ocenić przepis niczym prawdziwy krytyk kulinarny i zbierać punkty w Społeczności WINIARY?
Tu jest miejsce dla Ciebie. Sprawdź zasady >>

Komentarze:

Smakowała Ci potrawa? Chcesz podzielić się swoją opinią na jej temat? Pamiętaj, iż dodając komentarz po zalogowaniu, zyskujesz punkty w Społeczności WINIARY.

Poznaj nasze propozycje pełne pomysłów, inspiracji, a jednocześnie tradycyjnego smaku: