Muffiny - babeczki

Oceń ten przepis!

4/5 4 26 5 1

Spodobał Ci się ten przepis!

  • Przygotowanie 22 min.

  • Oczekiwanie 30 min.

  • Porcje 6

4/5 4 26 5 1
  • Spodobał Ci się ten przepis!

składniki:

liczba porcji:

Przygotowanie:

  1. Masło utrzyj z cukrem i solą aż do uzyskania jednolitej konsystencji.
  2. Dodawaj po jednym jajku.
  3. Mąkę przesiej z proszkiem do pieczenia i cynamonem, dodaj do ciasta i wymieszaj.
  4. Pod koniec ucierania dodaj czekoladowe kropelki i migdały mielone.
  5. Ciasto wyłóż do papierowych foremek lub natłuszczonych blaszanych form.
  6. Piecz w temp. 175°C przez ok. 30 min.
  7. Wystudzone muffiny posyp cukrem pudrem.

Opis przepisu:

Przysmak na deser: maślane muffinki z cynamonem, migdałami i Cukrem wanilinowym WINIARY. Maślane muffinki z nutką cynamonu rosną pięknie na Proszku do pieczenia WINIARY, a wyjątkowy smak nadają im zmielone migdały i słodkie kropelki czekolady. Trzeba tylko pamiętać, aby suche i mokre składniki wymieszać na niezbyt gładką masę - dzięki temu ciasto na maślane muffinki będzie bardziej puszyste. Wystudzone muffinki posypujemy cukrem pudrem, a na wyjątkowe okazje możemy udekorować je odrobiną deserowej czekolady z likierem miętowym i podprażonymi lekko płatkami migdałów.

Komentarze:

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?