Zapiekanka myśliwska

Oceń ten przepis!

4/5 4 12 5 1

Spodobał Ci się ten przepis!

  • Przygotowanie 2 godz. 5 min.

  • Porcje 4

4/5 4 12 5 1
  • Spodobał Ci się ten przepis!

składniki:

liczba porcji:

Przygotowanie:

  1. Ziemniaki obierz, umyj i ugotuj.
  2. Kapustę oczyść, cebulę i pieczarki obierz. Wszystko pokrój w kostkę.
  3. Boczek pokrój w paski i smaż na oleju. Dodaj pokrojone warzywa.
  4. Duś około 20 minut. Dodaj sos myśliwski.
  5. Ziemniaki pokrój w plasterki. Całość wymieszaj.
  6. Przełóż do naczynia do zapiekania. Na wierzchu posyp serem.
  7. Wstaw do nagrzanego do piekarnika i zapiekaj 50-60 minut.

Opis przepisu:

Zapiekanka myśliwska, to propozycja wręcz obowiązkowa na jesienny obiad! Kroimy warzywa, dodajemy boczek i  Sos myśliwski Doskonała Kuchnia WINIARY, który zajmie się całą resztą, a więc nasyci danie dobrym smakiem i zniewalającym aromatem. Danie to robi się naprawdę szybko. Jeśli chcesz, aby ser był delikatny i ciągnący się, dodaj go na 10 minut przed końcem pieczenia.

Komentarze:

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?