1

2

Przepisy

Olejnik z jabłkami

5/5 5 4 5 1

przygotowanie: 0 minut

porcje: 8 porcji

składniki:

Liczba porcji:

Przygotowanie:

  1. Jabłka obierz i podziel na ósemki.
  2. Obtaczaj w mące i cynamonie.
  3. Z cukru i  jajek ubij kogel mogel, gdy masa będzie puszysta wlewaj powoli olej.
  4. Na koniec dodaj mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia i cukrem wanilinowym.
  5. Połowę ciasta wyłóż na blaszkę, na to jabłka i resztę ciasta.
  6. Piecz w temperaturze 160 - 170 st.C przez 1,5 godziny.

Recenzje

Chcesz ocenić przepis niczym prawdziwy krytyk kulinarny i zbierać punkty w Społeczności WINIARY?
Tu jest miejsce dla Ciebie. Sprawdź zasady >>

Komentarze:

Smakowała Ci potrawa? Chcesz podzielić się swoją opinią na jej temat? Pamiętaj, iż dodając komentarz po zalogowaniu, zyskujesz punkty w Społeczności WINIARY.

Poznaj nasze propozycje pełne pomysłów, inspiracji, a jednocześnie tradycyjnego smaku: