Strona główna » Przepisy kulinarne »

Dziękujemy za ocenę przepisu.

Dziękujemy za ocenę komentarza.

Gulasz z serc

  • czas Łączny czas: 20 min
  • porcji Porcji: 4
  • kalorie Kalorie: 430 kcal / 1 porcję

Gulasz z serc drobiowych na białym winie to prawdziwy przysmak. Bardzo delikatny i aromatyczny, z wędzonym boczkiem, cebulą i pieczarkami, duszony na Rosole drobiowym, doprawiony pachnącym tymiankiem i posypany szczypiorkiem. Można podać go z ryżem na obiad lub z jasnym pieczywem na kolację.

Smacznego!

Sposób przygotowania

  1. Serca oczyść, umyj, osusz i przekrój na pół.
  2. Boczek pokrój w kostkę.
  3. Cebulę obierz i drobno posiekaj.
  4. Pieczarki obierz i pokrój.
  5. Olej rozgrzej w rondlu, wytop boczek.
  6. Dodaj cebulę, serca, pieczarki i mrożonkę.
  7. Oprósz tymiankiem i mąką.
  8. Przypraw i dokładnie wymieszaj.
  9. Rozpuść kostki bulionowe w 1 l wody.
  10. Zalej zawartość patelni rosołem i winem.
  11. Duś pod przykryciem przez 10 minut.
  12. Na końcu dodaj masło.
  13. Gulasz z serc posyp szczypiorkiem.
  14. Podawaj z ryżem lub jasnym pieczywem.
Kalorie: 1720 kcal / 4 porcję

Potrzebne składniki:

Alternate Text

Autor:

Prosto, domowo, pysznie – tymi zasadami kierujemy się wybierając przepisy specjalnie dla Ciebie i Twojej rodziny.

Przepisy tego autora »
Zachowaj przepis:
Poleć przepis:
Ocena: ★★★★★

Polecamy produkt

Kup Teraz

Podobne przepisy

Komentarze:

Podziel się przepisem ze znajomymi:
Alternate Text
Jesteś zalogowany jako:
Gość
  • Nikt jeszcze nie skomentował tego przepisu. Twój komentarz może być pierwszy!

Logowanie

Nie masz jescze konta ? zarejestruj się

Przypomnij hasło

Masz konto na facebooku lub gmail?

Facebook Google

Dodaj do książki kucharskiej

Podziel się przepisem

Gulasz z serc

Wydrukuj przepis

Gulasz z serc

Zgłoś przepis do moderacji