1

2

Przepisy

Gulasz z serc

5/5

przygotowanie: 20 minut

porcje: 4 porcje

kalorie: 430 kcal / porcja

Gulasz z serc drobiowych na białym winie to prawdziwy przysmak. Bardzo delikatny i aromatyczny, z wędzonym boczkiem, cebulą i pieczarkami, duszony na Rosole drobiowym, doprawiony pachnącym tymiankiem i posypany szczypiorkiem. Można podać go z ryżem na obiad lub z jasnym pieczywem na kolację.

składniki:

Liczba porcji:

Przygotowanie:

  1. Serca oczyść, umyj, osusz i przekrój na pół.
  2. Boczek pokrój w kostkę.
  3. Cebulę obierz i drobno posiekaj.
  4. Pieczarki obierz i pokrój.
  5. Olej rozgrzej w rondlu, wytop boczek.
  6. Dodaj cebulę, serca, pieczarki i mrożonkę.
  7. Oprósz tymiankiem i mąką.
  8. Przypraw i dokładnie wymieszaj.
  9. Rozpuść kostki bulionowe w 1 l wody.
  10. Zalej zawartość patelni rosołem i winem.
  11. Duś pod przykryciem przez 10 minut.
  12. Na końcu dodaj masło.
  13. Gulasz z serc posyp szczypiorkiem.
  14. Podawaj z ryżem lub jasnym pieczywem.

Recenzje

Chcesz ocenić przepis niczym prawdziwy krytyk kulinarny i zbierać punkty w Społeczności WINIARY?
Tu jest miejsce dla Ciebie. Sprawdź zasady >>

Komentarze:

Smakowała Ci potrawa? Chcesz podzielić się swoją opinią na jej temat? Pamiętaj, iż dodając komentarz po zalogowaniu, zyskujesz punkty w Społeczności WINIARY.

Poznaj nasze propozycje pełne pomysłów, inspiracji, a jednocześnie tradycyjnego smaku: