Zupa krem z ziemniaków

Oceń ten przepis!

4/5 4 17 5 1

Spodobał Ci się ten przepis!

  • Przygotowanie 32 min.

  • Oczekiwanie 25 min.

  • Porcje 6

4/5 4 17 5 1
  • Spodobał Ci się ten przepis!

składniki:

liczba porcji:

Przygotowanie:

  1. Kostki rosołowe rozpuść w 1 l wrzącej wody.
  2. Ziemniaki i cebulę obierz i pokrój w kostkę.
  3. Wrzuć do rosołu i gotuj przez 20 minut, a potem zmiksuj.
  4. Ogórka obierz i pokrój w drobną kostkę. Do zupy dodaj ogórka i dopraw pieprzem. Gotuj jeszcze 5 minut.
  5. Dodaj śmietanę. Podawaj w bulionówkach, posypaną siekanym koperkiem.

Opis przepisu:

Zamiast tradycyjnej kartoflanki - zupa krem z ziemniaków na Rosole drobiowym, ze śmietanką i... świeżym ogórkiem. Bardzo dekoracyjna i zaskakująca przyjemnym połączeniem smaków. Świetnie komponuje się z gorącymi pasztecikami z mięsem.

Komentarze:

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?