1

2

Przepisy

Golonka po bawarsku

4/5

przygotowanie: 30 minut

oczekiwanie: 120 minut

porcje: 4 porcje

kalorie: 958 kcal / porcja

Podsmażane na smalcu golonki, podlane piwem i doprawione koncentratem to wspaniały pomysł na obiad. Do tego słupki warzywne, a wszystko duszone w aromatycznym bulionie. Do wykończenia wystarczy już tylko ziemniak i zebrani wokół stołu domownicy.

składniki:

Liczba porcji:

Przygotowanie:

  1. Umyj warzywa i pokrój je na słupki.
  2. Rozgrzej patelnię i zarumień na niej golonki na smalcu.
  3. Posmaruj golonki koncentratem i skrop piwem. Następnie podsmaż.
  4. Przełóż podsmażone golonki do garnka.
  5. Dodaj kostki bulionowe, warzywa i przyprawy.
  6. Zalej zawartość gorącą wodą (tak, aby mięso i warzywa były przykryte).
  7. Duś mięso do miękkości (około 2 godziny).
  8. Podawaj z ziemniakami z wody.

Recenzje

Chcesz ocenić przepis niczym prawdziwy krytyk kulinarny?
Tu jest miejsce dla Ciebie!

Komentarze:

Smakowała Ci potrawa? Chcesz podzielić się się swoją opinią?

Poznaj nasze propozycje pełne pomysłów, inspiracji, a jednocześnie tradycyjnego smaku: