Dziękujemy za ocenę przepisu.

Dziękujemy za ocenę komentarza.

Strona główna » Przepisy kulinarne »

Golonka po bawarsku

  • czas Łączny czas: 150 min (Przygotowanie: 30 min Oczekiwanie 120 min)
  • porcji Porcji: 4
  • kalorie Kalorie: 958 kcal / 1 porcję

Podsmażane na smalcu golonki, podlane piwem i doprawione koncentratem to wspaniały pomysł na obiad. Do tego słupki warzywne, a wszystko duszone w aromatycznym bulionie. Do wykończenia wystarczy już tylko ziemniak i zebrani wokół stołu domownicy.

Smacznego!

Sposób przygotowania

  1. Umyj warzywa i pokrój je na słupki.
  2. Rozgrzej patelnię i zarumień na niej golonki na smalcu.
  3. Posmaruj golonki koncentratem i skrop piwem. Następnie podsmaż.
  4. Przełóż podsmażone golonki do garnka.
  5. Dodaj kostki bulionowe, warzywa i przyprawy.
  6. Zalej zawartość gorącą wodą (tak, aby mięso i warzywa były przykryte).
  7. Duś mięso do miękkości (około 2 godziny).
  8. Podawaj z ziemniakami z wody.
Kalorie: 958 kcal / 4 porcję

Potrzebne składniki:

  • Bulion warzywny WINIARY (3 kostki)
  • włoszczyzna (bez kapusty) (500 g)
  • cebula (2 sztuki)
  • golonka (4 sztuki)
  • smalec (3 łyżki czubate)
  • koncentrat pomidorowy (3 łyżki)
  • piwo (100 ml)
  • ziele angielskie (do smaku)
  • liść laurowy (do smaku)
Alternate Text

Autor:

Prosto, domowo, pysznie – tymi zasadami kierujemy się wybierając przepisy specjalnie dla Ciebie i Twojej rodziny.

Przepisy tego autora »
Zachowaj przepis:
Poleć przepis:
Ocena: ★★★★★

Polecamy produkt

Podobne przepisy

Komentarze:

Podziel się przepisem ze znajomymi:
Alternate Text
Jesteś zalogowany jako:
Gość
  • Nikt jeszcze nie skomentował tego przepisu. Twój komentarz może być pierwszy!

Logowanie

Nie masz jescze konta ? zarejestruj się

Przypomnij hasło

Masz konto na facebooku lub gmail?

Facebook Google Open ID

Dodaj do książki kucharskiej

Golonka po bawarsku
-> Dodaj do nowej książki

Podziel się przepisem

Golonka po bawarsku

Wydrukuj przepis

Golonka po bawarsku

Zgłoś przepis do moderacji