Strona główna » Przepisy kulinarne »

Dziękujemy za ocenę przepisu.

Dziękujemy za ocenę komentarza.

Golonka po bawarsku

  • czas Łączny czas: 150 min (Przygotowanie: 30 min Oczekiwanie 120 min)
  • porcji Porcji: 4
  • kalorie Kalorie: 958 kcal / 1 porcję

Podsmażane na smalcu golonki, podlane piwem i doprawione koncentratem to wspaniały pomysł na obiad. Do tego słupki warzywne, a wszystko duszone w aromatycznym bulionie. Do wykończenia wystarczy już tylko ziemniak i zebrani wokół stołu domownicy.

Smacznego!

Sposób przygotowania

  1. Umyj warzywa i pokrój je na słupki.
  2. Rozgrzej patelnię i zarumień na niej golonki na smalcu.
  3. Posmaruj golonki koncentratem i skrop piwem. Następnie podsmaż.
  4. Przełóż podsmażone golonki do garnka.
  5. Dodaj kostki bulionowe, warzywa i przyprawy.
  6. Zalej zawartość gorącą wodą (tak, aby mięso i warzywa były przykryte).
  7. Duś mięso do miękkości (około 2 godziny).
  8. Podawaj z ziemniakami z wody.
Kalorie: 3832 kcal / 4 porcję

Potrzebne składniki:

Alternate Text

Autor:

Prosto, domowo, pysznie – tymi zasadami kierujemy się wybierając przepisy specjalnie dla Ciebie i Twojej rodziny.

Przepisy tego autora »
Zachowaj przepis:
Poleć przepis:
Ocena: ★★★★★

Polecamy produkt

Kup Teraz

Podobne przepisy

Komentarze:

Podziel się przepisem ze znajomymi:
Alternate Text
Jesteś zalogowany jako:
Gość
  • Nikt jeszcze nie skomentował tego przepisu. Twój komentarz może być pierwszy!

Logowanie

Nie masz jescze konta ? zarejestruj się

Przypomnij hasło

Masz konto na facebooku lub gmail?

Facebook Google

Dodaj do książki kucharskiej

Podziel się przepisem

Golonka po bawarsku

Wydrukuj przepis

Golonka po bawarsku

Zgłoś przepis do moderacji