Golonka po bawarsku

4/5 4 10 5 1
4/5 4 10 5 1
  • Przygotowanie: 15 min.

  • Oczekiwanie: 2 godz. 20 min.

  • Porcje: 4

składniki:

liczba porcji:

Przygotowanie:

  1. Umyj warzywa i pokrój je na słupki.
  2. Rozgrzej patelnię i zarumień na niej golonki na smalcu.
  3. Posmaruj golonki koncentratem i skrop piwem. Następnie podsmaż.
  4. Przełóż podsmażone golonki do garnka. Dodaj kostki bulionowe, warzywa i przyprawy. Zalej zawartość gorącą wodą (tak, aby mięso i warzywa były przykryte). Duś mięso do miękkości (około 2 godziny).
  5. Podawaj z ziemniakami z wody.

Opis przepisu:

Podsmażane na smalcu golonki, podlane piwem i doprawione koncentratem to wspaniały pomysł na obiad. Do tego słupki warzywne, a wszystko duszone w aromatycznym bulionie. Do wykończenia wystarczy już tylko ziemniak i zebrani wokół stołu domownicy.

Komentarze:

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?