Galaretki w cukrze

5/5 5 5 5 1
5/5 5 5 5 1
  • Przygotowanie: 15 min.

  • Oczekiwanie: 30 min.

  • Porcje: 4

składniki:

liczba porcji:

Przygotowanie:

  1. Umyj bardzo dokładnie pomarańcze, przekrój je i wydrąż tak, by pozostała tylko skórka.
  2. Galaretki (każdą osobno) rozprowadź w 250 ml gorącej wody. Wystudź.
  3. Miseczki ze skórek pomarańczowych wypełnij galaretkami. Pozostaw do zastygnięcia.
  4. Krój galaretki razem ze skórką pomarańczową, tak by powstawały półksiężyce.
  5. Obtaczaj galaretki w cukrze i podawaj.

Opis przepisu:

Zabawne, kolorowe galaretki w cukrze, przyrządzone w miseczkach ze skórek pomarańczowych. Całość jest niezwykle łatwa w wykonaniu, do sporządzenia deseru potrzebujesz: Galaretki wiśniowy smak WINIARY, Galaretki pomarańczowy smak WINIARY, cukru i pomarańczy. Kto chce, może wycisnąć sok z pomarańczy i dodać go do galaretek zamiast części wody (trzeba je tylko dosłodzić do smaku).

Komentarze:

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?