1

2

Przepisy

Galaretki w cukrze

5/5

przygotowanie: 60 minut

porcje: 4 porcje

kalorie: 278 kcal / porcja

Zabawne, kolorowe galaretki w cukrze, przyrządzone w miseczkach ze skórek pomarańczowych. Kto chce, może wycisnąć sok z pomarańczy i dodać go do galaretek zamiast części wody (trzeba tylko dosłodzić do smaku).

składniki:

Liczba porcji:

Przygotowanie:

  1. Umyj bardzo dokładnie pomarańcze, przekrój je i wydrąż tak, by pozostała tylko skórka.
  2. Galaretki (każdą osobno) rozprowadź w 250 ml gorącej wody. Wystudź.
  3. Miseczki ze skórek pomarańczowych wypełnij galaretkami. Pozostaw do zastygnięcia.
  4. Krój galaretki razem ze skórką pomarańczową, tak by powstawały półksiężyce.
  5. Obtaczaj galaretki w cukrze i podawaj.

Recenzje

Chcesz ocenić przepis niczym prawdziwy krytyk kulinarny?
Tu jest miejsce dla Ciebie!

Komentarze:

Smakowała Ci potrawa? Chcesz podzielić się się swoją opinią?

Poznaj nasze propozycje pełne pomysłów, inspiracji, a jednocześnie tradycyjnego smaku: