Zupa wiśniowa

Oceń ten przepis!

4/5 4 18 5 1

Spodobał Ci się ten przepis!

  • Przygotowanie 55 min.

  • Porcje 6

4/5 4 18 5 1
  • Spodobał Ci się ten przepis!

składniki:

liczba porcji:

Przygotowanie:

  1. Wydryluj wiśnie i zalej 2 litrami gorącej wody.
  2. Dodaj goździki i cynamon. Gotuj przez 15 minut
  3. Zmiksuj, następnie dodaj cukier.
  4. Kisiel rozprowadź w 0,5 szklanki zimnej wody. Dodaj do zupy i zagotuj a następnie wystudź.
  5. Podawaj z groszkiem ptysiowym lub makaronem.

Opis przepisu:

Orzeźwiająca zupa wiśniowa ze świeżych owoców z dodatkiem Kisielu o smaku wiśniowym WINIARY to idealne danie na upalny, letni dzień. Doprawiamy ją cynamonem i goździkami, a podajemy na zimno, z pszennymi grzankami, biszkoptami lub drobniutkim makaronem. Kto lubi, może dodać do zupy kleks gęstej, słodkiej śmietany, która nieco złagodzi kwaskowy smak zupy.

Komentarze:

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?