1

2

Przepisy

Makaron z warzywami i szynką

5/5 5 2 5 1

przygotowanie: 0 minut

porcje: 4 porcje

składniki:

Liczba porcji:

Przygotowanie:

  1. Obraną marchew, oczyszczony por oraz surową, gotowaną szynkę pokrój w paski.
  2. Makaron wrzuć do około 2 l posolonej, wrzącej wody i ugotuj.
  3. Bulion zagotuj z masłem i dodaj przyprawy.
  4. W bulionie gotuj marchew, po 2 minutach dodaj por. Warzywa przecedź, bulion przelej do garnka, w którym gotowany był makaron.
  5. Makaron przełóż do garnka, w którym gotowane były warzywa i wymieszaj z warzywami.
  6. Bulion wymieszaj z puree z grochu, dodaj obrany i rozgnieciony czosnek.
  7. Podawaj z makaronem, posyp szynką.

Recenzje

Chcesz ocenić przepis niczym prawdziwy krytyk kulinarny i zbierać punkty w Społeczności WINIARY?
Tu jest miejsce dla Ciebie. Sprawdź zasady >>

Komentarze:

Smakowała Ci potrawa? Chcesz podzielić się swoją opinią na jej temat? Pamiętaj, iż dodając komentarz po zalogowaniu, zyskujesz punkty w Społeczności WINIARY.

Poznaj nasze propozycje pełne pomysłów, inspiracji, a jednocześnie tradycyjnego smaku: